Un medic musulman A PIERDUT CETĂȚENIA GERMANĂ după ce a refuzat să dea mâna cu femeia care i-a înmânat certificatul
Un libanez în vârstă de 39 de ani era pe punctul de a deveni cetățean german, dar a pierdut cetățenia germană după ce a refuzat să dea mâna cu femeia care i-a înmânat certificatul de cetățenie, informează Daily Mail.
Bărbatul a trăit în Germania timp de 13 ani unde și-a finalizat și studiile medicale. El a trecut și testul de cetățenie cu cea mai mare notă posibilă. A eșuat însă la ultimul obstacolul, după ce a refuzat să dea mâna cu un oficial femeie la ceremonia din 2015 când a primit certificatul de cetățean. Urmare a acestui episod, autoritățile germane i-au retras cetățenia.
Cinci ani mai târziu, o instanță a susținut decizia lor. Aceasta a spus că opiniile „fundamentaliste” ale bărbatului erau în contradicție cu integrarea sa în societatea germană.
De ce a pierdut cetățenia germană bărbatul
Bărbatul se mutase în Germania în 2002 și locuia acolo legal de atunci. S-a căsătorit cu o femeie de origine siriană în urmă cu aproximativ 10 ani. A făcut cererea de cetățenie în 2012 și a semnat documentele necesare jurând să susțină constituția și să respingă extremismul. Dar curtea din Mannheim a declarat că incidentul strângerii de mână este incompatibil cu garanția constituțională a egalității între bărbați și femei. Judecătorii au spus că refuzul de a da mâna cu o persoană din motive de gen sunt incompatibile cu constituția.
Acest lucru se datorează convingerilor salafiste ale medicului cu privire la relația dintre bărbați și femei. Salafiștii cred într-o revenire la practicile politice și morale din vechiul Islam. Germania are de multă vreme îngrijorări cu privire la salafiștii fundamentaliști. Aceștia reprezintă doar o mică parte din populația musulmană a țării.
Curtea a spus că strângerile de mână au rădăcini adânci în cultura occidentală, inclusiv ca simbol al încheierii unui acord. „Strângerile de mână sunt ritualuri obișnuite de salut și de rămas bun care au loc indiferent de statutul social, genul sau alte caracteristici ale persoanelor implicate, fiind o practică uzuală de secole”, a mai spus curtea. Judecătorii au mai prezis că strângerile de mână vor rezista pandemiei de coronavirus, în care atingerea fizică a fost redusă la minimum pentru a preveni infecțiile.
Bărbatul poate face acum apel la decizie în fața unei instanțe federale.