Moartă la 31 de ani după ce CHIMIOTERAPIA I-A FOST ÎNTRERUPTĂ din cauza pandemiei de COVID

Ți-a plăcut? Distribuie mai departe în rețeaua favorită!

În vârstă de doar 31 de ani și mama unui băiețel de șase ani pe care și l-a dorit, Kelly Smith avea toate motivele să trăiască, dar a fost răpusă de cancer, după ce chimioterapia i-a fost întreruptă din cauza pandemiei de Covid-19, informează Daily Mail.

Însă cosmeticienei „plină de vitalitate”, care suferea de cancer intestinal, i-a fost furat dreptul la viață când a izbucnit pandemia. Medicii i-au spus în martie că va fi întreruptă chimioterapia ei pe o perioadă de trei luni. Cancerul s-a răspândit în tot corpul și tânăra a murit pe 13 iunie.

Mii de pacienți cu chimioterapia întreruptă

Femeia este doar una dintre miile de pacienți cu cancer abandonați de sistemul de sănătate britanic de când a lovit criza coronavirusului. Spitalele disperate de a face loc pacienților cu Covid, au anulat practic toate procedurile, inclusiv testele și operațiile vitale. Se întâmpla pe 23 martie când țara a fost închisă și a intrat în carantină, iar femeia și-a întrerupt chimioterapia.

Mulți bolnavi au primit ulterior un diagnostic întârziat. Alții, diagnosticați deja, se bazau pe tratamente sau intervenții chirurgicale pentru a câștiga timp. Deoarece au ratat procedurile, ei se confruntă acum cu speranțe de viață reduse. Restanțele sunt atât de mari, încât 3 milioane de persoane așteaptă acum screeningul, spune „Cancer Research UK”.

Se estimează că până la 35.000 de decese suplimentare pot fi cauzate de cancer anul viitor ca urmare a pandemiei. Pe măsură ce Marea Britanie este lovită de al doilea val, medicii, militanții și parlamentarii cer Guvernului să prevină acest dezastru. Ei cer ca cei bolnavi de cancer să primească tratamentele de care au nevoie. În caz contrar, o bombă cu efect întârziat va exploda și zeci de mii de persoane vor muri în lunile și anii următori.

Și în România, medicul Monica Pop dă de pământ cu autoritățile care tratează cu prioritate bolnavii COVID în detrimentul celor cu alte afecțiuni. Ea a scris revoltată pe Facebook un mesaj pe acest subiect:


„DISCRIMINARE! Cine are dreptul să hotărască prioritate pentru bolnavii COVID în fața celorlalți, unii cu boli grave și să-i condamne la moarte?!

Toți au același drept la sănătate! Prin Constituție!

Jurământul, dar și legea, cer să tratăm toți oamenii bolnavi, fără nicio discriminare, nu doar pe cei afectați de virus!

85% din bolnavii COVID s-au vindecat, mulți chiar și fără a fi necesar vreun tratament! Doar supraveghere!

Pe când pacienții cu boli grave își pierd sigur viața în lipsa tratamentului adecvat pentru bolile respective.

În plus și ei plătesc asigurări de sănătate! Cum să nu fie tratați?! Prioritate trebuie să aibă orice om bolnav, nu doar cei COVID! Altfel, vor muri mult mai mulți decât cei cu COVID! Au murit deja, destui, alții s-au agravat, neprimiți la timp la tratamente!

DECIZII CRIMINALE!

Se impun consultații și tratamente pentru orice pacient! Cu efort susținut pentru a evita contaminarea! SĂ NU mai moară NIMENI din lipsa actului medical!

În acest sens trebuie îndreptată strategia de Sănătate, așa greu cum e!”.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandat
Un libanez în vârstă de 39 de ani era pe…
Aiudeanul Portal Web