Twitter a suspendat contul unei specialiste în virusologie din China, care susține că virusul a fost dezvoltat într-un laborator din Wuhan

Ți-a plăcut? Distribuie mai departe în rețeaua favorită!

Twitter a suspendat contul unei specialiste în virusologie din China care a susținut public că virusul care provoacă boala COVID-19 a fost dezvoltat într-un laborator din Wuhan, informează Daily Mail.

Contul lui Li-Meng Yan a fost închis marți după ce a acuzat China că a produs și eliberat în mod intenționat coronavirusul care produce boala COVID-19.

Citește articolul: VIRUSUL A FOST CREAT DE OM susține virusologa din China care a fugit în SUA

Pe pagina de Twitter a acesteia era scris mesajul: „Cont suspendat. Twitter suspendă conturile care încalcă Regulile Twitter”. Twitter nu a comentat despre suspendarea contului lui Yan.

Gigantul rețelelor de socializare a început să afișeze mesaje de avertizare pe tweet-uri încă din luna mai. Erau blocate conturile care conțineau afirmații contestate despre coronavirus. Nu este clar dacă a existat un tweet specific de la Yan, care a încălcat politica Twitter.

Yan explică de ce crede că Twitter a suspendat contul

Marți seara Yan a acordat un interviu pentru Fox News, unde a susținut că i-a fost suspendat contul pentru că „nu vor ca oamenii să știe acest adevăr”. Yan, este o fostă cercetătoare la Școala de Sănătate Publică din Hong Kong, Ea a declarat după ce a fugit în SUA că virusul a fost „creat de om” și „nu provine din natură”. Ea susține că are dovezi cu care poate arăta ce au făcut și cum au făcut virusul chinezii, în interviul pentru Fox News. În interviu ea a mai spus: „Și lumea științifică tace … lucrează împreună cu Partidul Comunist Chinez. Nu vor ca oamenii să știe adevărul”. După difuzarea interviului, Fox News a acuzat și Facebook de cenzură. Gigantul TV a spus că li s-a blocat accesul la o porțiune de interviu, distribuit pe platforma de socializare.

Tot scandalul se întâmplă după ce Yan a publicat un raport săptămâna aceasta. În el ea susține teoria conform căreia China a creat virusul într-un laborator. Unii oameni de știință au declarat ulterior că raportul ei este „neîntemeiat”. Ei au spus că „nu i se poate acorda nicio credibilitate”. Raportul lui Yan nu a fost publicat într-o revistă științifică și nu a fost revizuit de către colegi. Asta înseamnă că nu a fost verificat și aprobat de colegii din comunitatea științifică.

Raportul ei a fost postat pe site-ul Zenodo, un site controversat care îl susține pe Donald Trump la președinția SUA.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandat
Batman: Arkham City este al doilea joc din seria Arkham,…
Aiudeanul Portal Web