„LA CUȚITE” un film polițist perfect pentru fanii genului

Ți-a plăcut? Distribuie mai departe în rețeaua favorită!

LA CUȚITE (Knives Out) este un film polițist regizat, produs și scris de către Rian Johnson (Star Wars: Ultimii Jedi). În el, detectivul Bernard Blanc (Daniel Craig) trebuie să dezlege misterul morții unui scriitor celebru de romane polițiste. Suspecții sunt atât membrii familiei, cât și personalul casei. Întreg filmul este un omagiu adus romanelor polițiste clasice, precum cele scrise de autori britanici ca Arthur Conan Doyle sau Agatha Christie.

Lucrul cel mai atrăgător la acest film e faptul că, spre deosebire de alte filme polițiste celebre, precum Murder on the Orient Express sau Farewell My Lovely, Knives Out nu este bazat pe niciun roman celebru, ci este o poveste originală. Asta înseamnă că nu riști să știi finalul dacă ai citit deja cartea. Nici să ți-l strice prietenii tăi care au avut ocazia să-l citească înaintea ta.

Filmul are o distribuție de nume cunoscute cinefililor fideli. Pe lângă Daniel Craig în rolul principal, mai apar și alți actori celebri, precum Jamie Lee Curtis, Christopher Plummer sau Chris Evans. Aceștia joacă personaje colorate, oricare din ei putând fi criminalul. Cel mai memorabil dintre ei este Craig, care joacă un detectiv excentric cu accent american sudist, în ciuda numelui franțuzit. E o combinație ciudată de gentleman și excentric, și mi-aș fi dorit să-l văd mai mult pe ecran, dar e un detectiv interesant, în spiritul tradițional al romanelor cu protagoniști detectivi cu un caracter aparte.

LA CUȚITE este un film pe care fanii genului îl vor adora

Nu voi spune prea multe despre intrigă. Asta pentru a nu strica surprizele, care sunt sarea și piperul unui mister. Totuși, pot spune că povestea este foarte bună, complexă și complicată. Are destule indicii, dar și multe piste false pentru spectator. Finalul este și el bun, nici inovator, dar nici tras de păr. Un final excelent al unei călătorii plăcute, pe care doar cei mai pretențioși, probabil, o vor regreta.

Vizionează trailer-ul

Pelicula nu este perfectă, unele personaje putând fi mai bine conturate. Din păcate unele dintre alegoriile politice prezentate (americano-liberale) sunt simpliste, aproape puerile. Totuși, acestea apar doar ocazional și nu se poate spune că ar strica povestea.

Chiar și dacă ar fi fost o simplă adaptare după un roman, Knives Out tot ar fi fost un film bun. Dar dat fiind că este bazat pe un scenariu original, filmul câștigă puncte de originalitate. Iar datorită faptului că povestea este captivantă, nu pot decât să-l recomand fanilor genului polițist.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandat
Recent a intrat în vigare Legea 132/2020, care reglementează eliberarea…
Aiudeanul Portal Web