Folosesc adolescenții aplicații pentru a-și proteja secretele?

Ți-a plăcut? Distribuie mai departe în rețeaua favorită!

Nu este un secret faptul că adolescenții sunt foarte familiarizați cu noile tehnologii, dar ce pot face pentru a-și proteja secretele față de părinți?

Iată câteva sfaturi pentru a ajuta părinții să-și păstreze copiii în siguranță online.  Vă prezentăm unele dintre cele mai noi trucuri pe care adolescenții le folosesc pentru a-și păstra secretele online.

1. Conturi fantomă pentru a proteja secretele

Conturile fantomă acționează ca un cont secundar de socializare pe care copiii îl folosesc pentru a se ascunde de părinții lor. Pe profilul real își vor accepta părinții ca prieteni. Cel de-al doilea cont va fi folosit pentru a ascunde toată activitatea pe care știu că nu o vor aproba părinții lor.  Un cont fantomă, este folosit în mod predominant pentru Instagram. Acesta poate conține fotografii sau postări nu tocmai corespunzătoare, care pot fi accesate de necunoscuți.

Fetele sunt mult mai susceptibile să creeze un cont fantomă, deoarece au mai multe șanse să primească like-uri sub formă de complimente de la bărbați. Aflarea unui cont fantomă poate fi foarte dificilă, în funcție de cât de bine este ascuns. Un sfat bun, este acela de a găsi profilul celui mai bun prieten de pe Instagram. Parcurgeți lista cu persoanele pe care le urmărește, iar dacă are un cont fantomă, este foarte probabil ca prietenii să-l urmărească. 

2. Aplicații de mesaje secrete

Există mai multe aplicații populare de mesaje secrete disponibile în App Store. Acestea includ Telegram și Signal. Ambele sunt concepute pentru a trimite mesaje care se „autodistrug” altor utilizatori. De asemenea, Facebook a lansat o funcție „Mesaj secret” în propria aplicație Messenger care permite atât „mesaje criptate”, cât și mesaje de autodistrugere. Părinții nu au absolut nicio modalitate de a urmări aceste mesaje, dar pot bloca aplicațiile astfel încât adolescenții să nu le poată folosi pe dispozitivele lor.

Uneori, protejarea copiilor de riscurile online include protejarea împotriva folosirii acestora. Există și aplicații care vă pot ajuta să vă protejați copiii. Ele vă for avertiza asupra tuturor aplicațiilor pe care aceștia le descarcă pe dispozitivele lor. Puteți bloca aceste aplicații dacă nu doriți ca acestea să fie folosite de copilul dvs. Căutați experții care vă pot informa despre aplicațiile care sunt riscante și vă pot furniza softuri de contracarare a lor. 

Sursa: Family Zone

Comentarii Facebook
Recomandat
Un inventar al celor mai importante dezastre chimice industriale din…
Aiudeanul Portal Web