China va testa un întreg oraș de 9,4 milioane de persoane pentru COVID în cinci zile după confirmarea a doar 12 cazuri

Ți-a plăcut? Distribuie mai departe în rețeaua favorită!

China va testa un întreg oraș de nouă milioane de oameni pentru a detecta persoanele infectate cu coronavirus în doar cinci zile, după ce un grup de infecții cu coronavirus au apărut într-un spital local, informează Daily Mail.

Cinci districte din orașul port Qingdao vor fi testate în termen de trei zile, au spus oficialii din domeniul sănătății. Celelalte districte ale orașului rămase vor fi testate în următoarele două zile. Întregul proces de testare va fi de doar cinci zile.

Măsura a venit după ce 12 cazuri de Covid-19 au fost detectate în oraș. Acestea erau persoane tratate într-un spital, care s-au întors din străinătate. Cazurile au fost raportate pentru prima dată duminică. Oficialii din domeniul sănătății spun că 140.000 de angajați, pacienți și personal care a avut legătură cu spitalul au fost deja testați.

Focarul a fost detectat imediat după sărbătoarea „Săptămânii de Aur”, când sute de milioane de persoane au călătorit prin China. Acest lucru a creat temeri că infecțiile s-ar fi putut răspândi dincolo de oraș. Orașul Jinan, care este aproape de Qingdao, a cerut tuturor celor care l-au vizitat încă din 23 septembrie să se testeze.

China va testa un întreg oraș în cinci zile

Testarea în Qingdao se desfășoară în centre medicale improvizate din oraș, care funcționează între orele 7:00 și 23:00. Un purtător de cuvânt al autorităților locale a declarat că țara are acum o politică de testare în masă a orașelor. Testarea este făcută chiar dacă se raportează un grup de infecții care pare minor.

În iunie, zone extinse ale capitalei Beijing au fost supuse testelor în masă. Peste 20 de milioane de persoane au fost testate după ce virusul a apărut într-o piață alimentară. Și orașul Wuhan, cu o populație de 11 milioane de locuitori a fost testat în iunie. Locul de unde a apărut prima dată virusul, a fost testat în 19 zile după apariția unui grup de infecții acolo.

Autoritățile din Beijing susțin că au pus virusul în mare măsură sub control, folosind blocaje pe scară largă și teste în masă pentru eliminarea cazurilor. China susține că a avut doar 90.000 de cazuri și mai puțin de 5.000 de decese. În schimb, SUA au raportat 7,7 milioane de cazuri și peste 200.000 de decese.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandat
COVID-19 bilanț la 11 octombrie 2020 conform Grupului de Comunicare…
Aiudeanul Portal Web