Ipocrizia și jocurile de culise ies la iveală după ce România a ratat intrarea în Schengen
După marele SCHMENGEN (șmenul marilor puteri), ipocrizia și jocurile de culise ies la iveală, dezvăluind interesele fetide din spatele acestor decizii. Ar fi naiv să credem că Austria a luat de capul ei decizia de a bloca intrarea României și Bulgariei în Schengen. De 11 ani există câte o țară care își exercită dreptul de veto în această privință. A fost Germania, a fost Franța, a fost Olanda. Ultimele două care au intrat în acest joc murdar au fost Suedia și Austria. Austria a fost cea care a pus bomboana pe colivă și a blocat accesul României în Schengen.
Ipocrizia și jocurile de culise economice
Croația a forțat mâna Austriei după ce au amenințat că interzic accesul acesteia la noul terminal de gaz lichefiat din Marea Adriatică. În plus i-au atenționat că nu mai dau nicio lucrare de infrastructură în Croaţia. De ce nu s-a folosit și România de aceleași metode (e drept neortodoxe)? MISTER! Putem fi sfioși după ce 11 ani sub diferite pretexte ni s-a refuzat acest drept? Mă îndoiesc.
România a dat contracte de sute de milioane de euro firmelor austriece în infrastructură. O firmă din Austria a primit 300 de milioane lei ca să vopsească pistele la Aeroportul Otopeni. Se întâmpla cu două zile înainte de votul din JAI.
Nu trebuie să uităm nici cele două companii care de ani de zile jefuiesc resursele naturale ale României, OMV şi Schweighofer.
Sunt unii din mediul politic, jurnalistic sau online care sugerează că boicotarea firmelor austriece este inoportună. La o analiză beneficii costuri, aceste acțiuni ar fi benefice. Să nu uităm că ani de zile clasa politică, indiferent de partid, nu a apărat interesele românilor. Mai mult, pare a fi complice la tot ceea ce s-a întâmplat. Lenin spunea: „Învățați, învățați, învățați! Acum că ne-am învățat lecția, putem aplica sloganul: Boicotați, boicotați, boicotați!
Ipocrizia și jocurile de culise politice
Abordăm aici ipocrizia președintelui Partidului Popular European (EPP), Manfres Weber.
Miercuri, 7 decembrie, la Viena, înaintea votului, acesta declara: ”Austria e o țară mică care are acum 100.000 de migranți ilegali. E o problemă reală, toată Europa lucrează pentru a o rezolva. Dar nu poți rezolva o problemă creând o altă problemă, prin ținerea României și a Bulgariei în afara Schengen”.
La câteva zile distanță îl sprijinea pe Karl Nehammer, cancelarul Austriei. Acesta a postat pe Twitter următorul mesaj: „Situația pentru Austria din cauza fluxului necontrolat de migranți este inacceptabilă. Karl Nehammer are tot sprijinul nostru că acest lucru trebuie să se schimbe. Legea Schengen trebuie aplicată din nou în mod corespunzător la frontierele externe ale UE”.
Curat murdar, coane Weber!