SCHMENGEN ordinar făcut de Austria și Olanda. România ratează intrarea în SCHENGEN

Ți-a plăcut? Distribuie mai departe în rețeaua favorită!

Operațiunea SCHMENGEN, așa poate fi numit șmenul ordinar orchestrat de Austria și Olanda, care a făcut ca România să nu adere la spațiul Schengen.

Operațiunea SCHMENGEN umilință națională

Este mai clar ca oricând că România a suferit cea mai mare umilință națională suferită până acum după ani de concesii și contre primite după aderarea la Uniunea Europeană.

Clasa politică românească în ansamblul ei a luat un KO, după un proiect de țară asumat și ratat, fiind insuficient pregătită pentru acest moment.

Nu-i nimic, ne vom ridica în picioare și ne vom lua revanșa. Dar asta presupune coeziune națională. Este un test pe care trebuie să-l trecem împreună. Ce putem face în continuare?

BOICOT!

Boicot total al companiilor austriece și olandeze de pe teritoriul României. Băncile austriece au începu să intre în defensivă, prima care a reacționat fiind Raiffeisen Bank, dând un comunicat de presă steril.

Și Erste Grup (BCR) a reacționat la fel de palid, după blocarea de către Austria a intrării României în Schengen.

ING, banca olandeză, a fost deja supusă timid unui boicot făcut mai ales de persoane fizice, implicate în curentul suveranist care își face tot mai frecvent prezența în România.

Deja câțiva importanți producători și fermieri români și-au închis sau au anunțat că-și închid conturile de la băncile austriece.

Și conducerea Universității Craiova a anunțat un „Boicot total al companiilor austriece partenere” după ce România nu a fost primită în Schengen.

Protejarea resurselor și renegocierea redevențelor

Lemnul României a fost amanetat de 20 de ani companiei austriece Holzindustrie Schweighofer, rebrand-uită în 2019 și transformată în HS Timber Group.

Probabil nu vom ști niciodată câte sute de mii de hectare au fost tăiate legal sau ilegal în acest timp. Cert este că în complicitate cu toată clasa politică, firma austriacă a făcut profituri uriașe în România.

Să nu uităm de OMV, care practic deține monopolul petrolului și gazelor din România. Sunt multe complicități și aranjamente ascunse care ridică suspiciuni în acest caz. Să amintim doar de redevențele care nu au fost renegociate conform contractului inițial. Dar să nu uităm reticența firmei OMV de a exploata gazele din Marea Neagră. Și multe altele.

Este la latitudinea noastră ca printr-un efort național să-i răzgândim pe inamicii publici numărul unu ai României la acest moment: Austria și Olanda. Dar asta presupune o coeziune formidabilă și multă determinare.

Întrebarea este dacă putem face acest lucru.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *