Doi bărbați au murit carbonizați după ce mașina Tesla „pe pilot automat” s-a izbit de un copac și a luat foc

Ți-a plăcut? Distribuie mai departe în rețeaua favorită!

Doi bărbați au murit după ce mașina Tesla care rula „pe pilot automat” fără ca nimen să fie la volan, s-a izbit de un copac din Houston, Texas. Mașina a luat foc și a declanșat un incendiu uriaș. Pompierii sosiți la fața locului au folosit peste 120.000 de litri de apă pentru stingerea focului.

Tesla Model S 2019, complet electric, s-a izbit de un copac în Carlton Woods, sâmbătă seara la ora 23:25. Mașina a luat foc cu pasagerii încarcerați înăuntru. Procurorul de caz, Mark Herman, a declarat că „nimeni nu conducea” atunci când s-a produs accidentul. Un bărbat stâtea pe scaunul pasagerului din față și al doilea stătea în spate.

Mașina Tesla implicată în accident
Mașina Tesla implicată în accident s-a făcut scrum

Mașina Tesla rula cu viteză pe drum

Oficialii au declarat pentru un post TV că vehiculul de 80.000 de dolari se deplasa cu viteză mare. Mașina nu a reușit să negocieze un viraj ac-de-păr, a ieșit de pe carosabil și s-a izbit de un copac. Pompierii au folosit peste 120.000 de litri de apă, timp de patru ore, pentru a încerca să stingă flăcările. Asta deoarece bateriile mașinii au continuat să se aprindă.

La un moment dat, pompierii au sunat la inginerii Tesla pentru a-i întreba cum să stingă focul produs de baterii. Publicația Dailymail.com a contactat Tesla pentru a comenta incidentul. Oficialii se pregătesc să efectueze autopsii la ambii bărbați morți în accident.

Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) investighează acum 23 de accidente care au implicat mașini Tesla. Toate se crede că se aflau pe pilot automat, atunci când au provocat accidente, a raportat New York Times. Mașinile utilizează senzori și camere pentru a detecta marcajele de bandă, obstacolele sau alte vehicule în timpul rulării.

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a scris pe Twitter sâmbătă, spunând că vehiculele cu pilot automat „au șanse de 10 ori mai mici să producă accidente decât un vehiculul obișnuit”.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *