CINCI PERSOANE AU MURIT după ce au făcut vaccinul antigripal în Coreea de Sud, provocând temeri legate de vaccinare

Ți-a plăcut? Distribuie mai departe în rețeaua favorită!

Cinci persoane au murit după ce au primit vaccinul antigripal săptămâna trecută în Coreea de Sud, au declarat autoritățile, ridicând îngrijorări cu privire la siguranța vaccinului, exact în momentul în care este așteptată și apariția vaccinului anti-covid, informează Daily Mail.

Autoritățile spun că nu există niciun motiv care să conducă la concluzia că decesele sunt legate de vaccin. Totuși o anchetă post-mortem este în plină desfășurare. Un oficial din Ministerul Sănătății a declarat într-un briefing de presă că deocamdată nu se poate trage o concluzie categorică. Printre victime se află un bărbat de 70 de ani, dar și un adolescent de 17 ani.

Cinci persoane au murit de la declanșarea vaccinării

La doar câteva săptămâni după lansarea programului național de vaccinare, acesta a fost suspendat din cauza grijilor legate de siguranța vaccinului. Decesele au dominat titlurile publicațiilor din Coreea de Sud. Tânărul de 17 ani care a murit săptămâna trecută a fost primul deces observat de oficiali. Băiatul a murit la două zile după ce a primit vaccinul antigripal în Incheon, un oraș metropolitan în apropiere de capitala Seul.

Un bărbat în vârstă de 70 de ani, care a avut boala Parkinson și aritmie, a fost cel mai recent caz. El a murit miercuri, la o zi după ce a primit vaccinul antigripal. Bărbatul a mai fost vaccinat în anul 2015 fără să aibă reacții adverse.

Oficialii au anunțat luna trecută că vor achiziționa cu 20% mai multe vaccinuri antigripale pentru iarnă decât anul precedent. Ei speră să inoculeze 30 de milioane de oameni. În felul acesta încearcă să prevină supraîncărcarea sistemului de sănătate de către pacienții cu gripă și cei cu Covid-19.

Cu toate acestea, programul gratuit de vaccinare a fost suspendat timp de trei săptămâni. Asta după ce s-a descoperit că aproximativ 5 milioane de doze, care trebuiau refrigerate, au fost expuse la temperatura camerei. Specialiștii spun că nu s-a respectat protocolul în timp ce erau transportate la o unitate medicală.

Creșterea încrederii publicului în vaccinuri a devenit o provocare globală majoră în acest an. Asta deoarece unele țări se grăbesc să aprobe vaccinurile experimentale Covid-19 înainte de finalizarea studiilor complete de siguranță și eficacitate. Organizația Mondială a Sănătății a numit reticența populației la vaccinare drept una dintre primele 10 amenințări globale asupra sănătății în anul trecut.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandat
Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 2 din Aiud, Județul Alba…
Aiudeanul Portal Web