ELEMENTARY este un serial polițist, printre cele mai bine scrise și jucate în ultimii ani

Ți-a plăcut? Distribuie mai departe în rețeaua favorită!

Elementary este un serial polițist lansat în 2012 de către postul american CBS, avându-i ca actori principali pe Johnny Lee Miller (Hackers) și pe Lucy Liu (Îngerii lui Charlie, Kill Bill). Principalul punct de atracție al serialului este că-l are ca protagonist pe nimeni altul decât legendarul Sherlock Holmes, binecunoscutul detectiv consultant creat de autorul Arthur Conan Doyle.

Totuși, serialul mai mult se inspiră decât se bazează pe scrierile lui Doyle. Asta deoarece există câteva diferențe notabile între el și cărțile originale. De exemplu, Elementary se petrece în zilele noastre, nu în epoca victoriană, ca în original. De asemenea, acțiunea are loc în America, la New York, nu în Londra. Totuși unele episoade au fost filmate și în Anglia. Dar poate cea mai radicală schimbare este faptul că doctorul Watson este acum o femeie, personaj jucat de Lucy Liu.

În ciuda diferențelor, care probabil îi vor supăra pe unii fani, Elementary este un serial excelent. Are episoade interesante, intrigi captivante și mult umor. Chimia dintre cele două personaje, Sherlock Holmes și Joanne Watson, este excelentă. Cei doi sunt prieteni adevărați, fără însă a exista o poveste de dragoste siropoasă între ei. Personajele secundare sunt și ele bine conturate, precum șeful poliției, Căpitanul Gregson (bazat pe un personaj din cărți) și detectivul Marcus Bell, un personaj original, bine jucat, cu o poveste și o evoluție a personajului interesante.

Elementary este un serial polițist cu o longevitate remarcabilă

Serialul s-a încheiat în 2019, după 7 sezoane, totalizând 154 de episoade. Deși a fost comparat cu Sherlock, un serial produs de BBC cu o premisă asemănătoare, Elementary mi se pare mai bun. Asta deoarece, în timp ce Sherlock a avut parte de două sezoane finale după un început excelent, Elementary a avut un debut mai modest, dar a fost mai consistent în ceea ce privește calitatea de-a lungul celor șapte sezoane, lucru deloc ușor de realizat.

Pentru mine, Elementary este cel mai reușit serial de la CBS. În același timp este unul dintre cele mai bune seriale polițiste din ultimii ani. Nu excelează la capitolul originalitate. În schimb este bine scris și jucat, cu episoade variate care oferă divertisment iubitorilor de investigații și mistere. O recomandare călduroasă!

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandat
COVID-19 bilanț la 4 Septembrie 2020 conform Grupului de Comunicare…
Aiudeanul Portal Web