Batman: Arkham City jocul considerat de mulți cel mai bun din seria Arkham

Ți-a plăcut? Distribuie mai departe în rețeaua favorită!

Batman: Arkham City este al doilea joc din seria Arkham, după Batman: Arkham Asylum. Seria este considerată de mulți ca fiind cele mai bune jocuri cu Batman create vreodată, iar Arkham City cel mai bun din serie.

Acțiunea din Arkham City se petrece la ceva timp după cea din Arkham Asylum. După ce a reușit să dejoace planurile adversarului său de temut, Joker, și să restabilească ordinea în azilul de criminali nebuni Arkham, Bruce Wayne se trezește aruncat, ca și prizonier politic, în Arkham City, o uriașă închisoare în aer liber, amenajată într-un cartier părăsit și în paragină al orașului Gotham. Dar nu durează mult până când Wayne scapă și îmbracă din nou costumul alter-ego-ului său, Batman. Protejat de costumul avansat și înarmat cu felurite gadeget-uri, Batman va trebui să-și folosească abilitățile de detectiv și cunoștințele de arte marțiale pentru a supraviețui unei nopți infernale și a dejuca planurile atât ale lui Joker (care este iarăși pus pe fărădelegi) cât și ale misteriousului Hugo Strange, care conduce Arkham City și care știe mai multe despre Bruce Wayne decât acesta și-ar dori.

Arkham City VS Arkham Asylum

Principala schimbare din Arkham City față de Arkham Asylum este reprezentată de structura jocului. În primul joc, azilul Arkham era o clădire uriașă, interconectată, în timp ce Arkham City este practic un mic oraș, care poate fi explorat în voie. Pentru a se deplasa, Batman își folosește mantia pentru a plana și un cârlig care poate fi lansat dintr-un gadget și care-l propulsează prin aer. Arkham City este un spațiu mare. Deși nu la fel de enorm ca lumile din alte jocuri, permite existența unor misiuni și obiective secundare. Aceasta este una dintre cele mai notabile diferențe față de primul joc.

Misiunea jocului

Misiunea principală este una lungă și durează cam vreo 8-9 ore. Cei care însă vor să termine toate misiunile secundare se vor trezi lejer cu peste 20 de ore de joc! Este de menționat faptul că pe parcursul aventurii, veți putea juca și din pielea lui Catwoman. Aceasta se folosește de gheare și un bici pentru a se deplasa și a înfrunta adversarii, având și propriile ei misiuni principale și secundare. De asemenea, există o serie de challenge-uri independente de jocul principal, care pot fi jucate oricând, precum și o campanie secundară, ce se petrece după sfârșitul jocului și-l are protagonist pe Robin. Pentru cei care vor activitate, Batman: Arkham City oferă asta cu vârf și îndesat.

Jocul este o combinație de lupte, puzzle-uri și explorare, toate elementele fiind profesionist realizate. La fel se poate spune și despre prezentarea audiovizuală. Este o grafică nemaipomenită pentru anul în care a fost lansat și are o coloană sonoră excelentă. Personajele sunt jucate de actori vocali extrem de talentați.

Jocul costă de obicei 20 de euro pe platforme precum Steam. În perioadele de reduceri, prețul poate scădea chiar la 5 euro. Atâta la preț full cât și la reduceri, Batman: Arkha City este un joc fenomenal. El își merită locul în colecția iubitorilor de jocuri de acțiune.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandat
COVID-19 bilanț la 17 Septembrie 2020 conform Grupului de Comunicare…
Aiudeanul Portal Web