Donald Trump nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace în 2021

Ți-a plăcut? Distribuie mai departe în rețeaua favorită!

Președintele Donald Trump a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace în 2021, la doar câteva săptămâni după ce a contribuit la intermedierea păcii dintre Israel și Emiratele Arabe Unite, informează Daily Mail.

El a fost nominalizat de Christian Tybring-Gjedde, membru al parlamentului norvegian, care l-a lăudat pe Trump pentru eforturile sale de a rezolva conflictele la nivel mondial. Acesta crede că Trump a avut mai multe încercări de a crea pacea între națiuni decât majoritatea celorlalți nominalizați. Declarația a fost făcută de Tybring-Gjedde pentru Fox News.

Parlamentarul norvegian l-a nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace în 2021

Tybring-Gjedde, este un membru al Parlamentului norvegian cu patru mandate. Este și președintele delegației norvegiene la Adunarea Parlamentară NATO. El a declarat că administrația Trump a jucat un rol cheie în stabilirea relațiilor dintre EAU și Israel.

Acordul a fost anunțat pentru prima dată de președinte pe 13 august. Trump a afirmat că Emiratele Arabe Unite și Israel au fost de acord să stabilească legături diplomatice depline. Este parte a unui acord mai larg, pentru a opri anexarea de către Israel a terenurilor ocupate și revendicate de palestinieni pentru viitorul lor stat .

Acordul istoric i-a oferit lui Trump o victorie cheie în politica externă. El este acum în plină campanie pentru realegere. Oficialii au declarat marți că o ceremonie de semnare va fi găzduită la Casa Albă pe 15 septembrie. La ceremonie vor participa delegații din cele două țări. Vor fi prezenți prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu și ministrul de externe al Emiratului, șeicul Abdullah bin Zayed Al Nahyan.

În scrisoarea sa de nominalizare, Tybring-Gjedde a scris că se așteaptă ca alte țări din Orientul Mijlociu să ia exemplul Emiratelor Arabe. Acest acord ar putea schimba datele problemei, transformând Orientul Mijlociu într-o regiune de cooperare și prosperitate. Tybring-Gjedde l-a lăudat pe Trump și pentru retragerea unui număr mare de trupe americane din Orientul Mijlociu.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandat
COVID-19 bilanț la 9 Septembrie 2020 conform Grupului de Comunicare…
Aiudeanul Portal Web