Un asteroid ar putea lovi PĂMÂNTUL în noaptea dinaintea alegerilor prezidențiale din SUA din acest an

Ți-a plăcut? Distribuie mai departe în rețeaua favorită!

Un asteroid ar putea lovi PĂMÂNTUL informează Daily Mail în ediția electronică. Cunoscut sub numele de VP1 2018, acesta se îndreaptă direct spre Pământ, dar specialiștii au calculat că există o șansă de 0,41% ca acesta să îl lovească. Se pare că anul tumultuos din anului 2020 ar putea ieși literalmente cu o coliziune de proporții, deoarece ar putea lovi PĂMÂNTUL în noaptea dinaintea alegerilor prezidențiale din SUA.

Un asteroid ar putea lovi PĂMÂNTUL pe 2 noiembrie

Asteroidul ar putea lovi Pământul pe 2 noiembrie 2020. Informația a fost confirmată la NASA de către Centrului pentru Studii de Obiecte Aproapiate de Pământ (CNEOS) aparținând de Jet Propulsion Laboratory.

Asteroidul are diametrul de aproximativ 0,007 km și a fost observat pentru prima dată în noiembrie 2018. El a fost descoperit de Observatorul Palomar Observatory din California. Există trei impacturi potențiale, dar nu se așteaptă ca impactul să fie dezastruos. Studiul este bazat pe 21 de observații efectuate în 13 zile.

Asteroidul se va apropia probabil între 7.500 și 420.000 de kilometri de Pământ, potrivit Forbes. Vestea bună este că există doar o șansă de 1 din 240 (0,41%) ca asteroidul să intre în atmosfera Pământului. Deoarece asteroidul are doar un diametru de aproximativ 7 metri, el probabil se va dezintegra în atmosferă.

În ultimii 290 de milioane de ani, asteroizii mari s-au prăbușit pe Pământ de mai mult de două ori , decât au făcut-o în precedentele 700 de milioane de ani. Studiul a fost publicat în anul 2019 de către revista Science. Asteroizii încă lovesc Pământul, în medie, la fiecare câteva milioane de ani. Lista NASA cu potențiale mari ciocniri cu asteroizi nu arată amenințări majore în viitor.

Cel mai mare risc cunoscut este un asteroid cu o lungime de 4.200 de metri. Și acesta are probabilitatea de 99.988% să rateze Pământul atunci când va zbura foarte aproape de el, peste 861 de ani.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *