Kirstie Alley mesaj acid pentru noile reguli de nominalizare ale filmelor pentru Oscar

Ți-a plăcut? Distribuie mai departe în rețeaua favorită!

Actrița Kirstie Alley, cunoscută mai ales pentru rolul din comedia „UITE CINE VORBEȘTE”, a criticat acid decizia Academiei Americane de Film cu privire la noile ei reguli, informează Daily Mail.

Potrivit unui mesaj de pe pagina oficială de Twitter a Academiei, începând din 2024, filmele care se vreau a fi eligibile la mult râvnita statuetă Oscar, vor trebui să îndeplinească anumite condiții de diversitate. Printre acestea se numără, angajarea mai multor persoane de culoare, minorități sexuale sau persoane cu dizabilități. Vor fi mai bine apreciate alegerea unor subiecte pentru filme cu caracter social. Criticii susțin că prin aceste decizii vor putea efectiv fi „blocate” unele filme din cursa pentru Oscar. Asta pe motiv că nu îndeplinesc niște reguli arbitrare, indiferent de calitatea artistică a acelor pelicule.

Kirstie Alley mesaj acid pentru noile reguli

Actrița este critică la noile reguli stabilite pentru nominalizarea la OSCAR

Printre critici se numără și actrița Kirstie Alley. Aceasta, pe pagina sa oficială de Twitter, a avut cuvinte grele la adresa acestei decizii. Ea a întrebat retoric: „Vă puteți imagina spunându-i lui Picasso ce dracului să adauge în picturile sale?”. Aceasta a mai spus, de asemenea, că noile reguli sunt „dictatoriale” și „anti-artiști”. Ea compară decizia cu reguli desprinse dintr-un roman de George Orwell. Alley este membră a Academiei Americane de peste 40 de ani.

Potrivit noilor reguli, un film trebuie să îndeplinească măcar două din patru condiții de diversitate. Asta dacă vor să fie declarate eligibile pentru o șansă la Oscar. În caz contrar, acestea nu vor fi incluse. Cel puțin așa prevede noul regulament propus. Condițiile se numesc „Reprezentare pe Ecran”, „Leadership Creativ”, „Acces în industrie” și „Dezvoltarea Publicului”. Noile reguli cer ca anumiți membrii ai echipei să fie din cadrul minorităților sau al grupurilor vulnerabile, de la actori până la echipa de marketing, sau ca filmul să includă mai mulți actori din grupuri minoritate, sau acțiunea să se axeze pe problemele unui grup minoritar. De asemenea se cere să fie incluse mai multe femeie în procesul de creație.

Criticii acestui concept au luat în derâdere aceste cerințe. Ei spun că astfel se elimină meritocrația și valoarea artistică a filmului va avea de suferit.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandat
Președintele Donald Trump a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru…
Aiudeanul Portal Web