Strike Back, unul dintre cele mai dinamice seriale de acțiune de acest gen

Ți-a plăcut? Distribuie mai departe în rețeaua favorită!

Strike Back este un serial de televiziune americano-britanic bazat pe romanul cu același nume din 2007 al romancierului și fostului soldat al Serviciului Aerian Special (SAS) Chris Ryan.

Soldați din forțele speciale. Schimburi de focuri. Lupte corp la corp. Femei frumoase. Locații exotice. Pare descrierea unui film de acțiune de duzină. Genul pe care-l poți vedea pe canalele TV de la noi în timpul săptămânii, seara. Este o descriere bună și pentru Strike Back (Riposta), un serial de acțiune produs de Sky One și Cinemax. Cu o singură excepție: Strike Back este chiar foarte bun!

Trailer-ul oficial din 2018

Serialul prezintă aventurile membrilor echipei secrete britanice numită Section 20. Aceasta are misiuni și operațiuni periculoase pe tot globul. Fiecare sezon al serialului reprezintă o operațiune de sine stătătoare. Episoadele sunt pline de adrenalină și scene de acțiune de toate felurile. Strike Back este notabil prin faptul că are mai multă acțiune decât orice alt serial TV pe care l-am văzut. Nu e nevoie să mă credeți pe cuvânt. E destul să urmăriți câteva episoade și o să vă convingeți singuri de asta.

Scenariul este inspirat de romanul Strike Back scris de Chris Ryan

Seria a fost în continuă schimbare de-a lungul timpului. Inițial, protagonistul din primul sezon era John Porter, fost soldat în SAS. Acțiunea urma să fie o adaptare a seriei de romane Strike Back scrise de către Chris Ryan (la rândul lui un fost soldat în SAS, devenit acum autor de thrillere).

Însă, după ce actorul principal, Richard Armitage, nu a mai putut participa la filmări din cauza altor obligații (urma să joace în rol principal în seria de filme The Hobbit), personajul lui a fost înlocuit la începutul celui de-al doilea sezon de către doi actori care aveau să facă seria îndrăgită pentru fanii din toată lumea: Philip Winchester și Sullivan Stapleton. Aceștia îi joacă în serial pe Michael Stonebridge și Damien Scott, două personaje carismatice și pline de chimie, care sunt sarea și piperul serialului. După patru sezoane, echipa a fost iarăși schimbată, iar serialul a mai rulat încă trei sezoane (pentru un total de opt), ultimul sezon fiind difuzat în acest an.

Strike Back nu reprezintă o revelație precum seriale ca Breaking Bad sau Game of Thrones. Nu are un subiect din cale afară de inedit precum The Walking Dead sau American Horror Story. Totuși este o producție bine realizată, cu buget consistent și cu locații bine alese. Personajele sunt interesante, jucate cu mult șarm de actori care se potrivesc rolurilor. În plus are și un scenariu bine scris, care nu insultă inteligența spectatorilor.

Dacă doriți să vedeți un serial plin de acțiune și adrenalină, Strike Back are șanse să vă cucerească și, poate, chiar să vă transforme în fani.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandat
Darya Sudnishnikova, o elevă din Rusia devenită celebră după ce…
Aiudeanul Portal Web