Far Cry 3, un joc produs de Ubisoft, acum în trendul verii

Ți-a plăcut? Distribuie mai departe în rețeaua favorită!

Că tot e vară încă, mi-am zis că nu ar fi rea o recenzie pentru un joc ce are loc într-o ambianță însorită, iar acesta este Far Cry 3, un FPS (first person shooter) din 2012, produs de Ubisoft.

Protagonistul jocului, Jason Brody, împreună cu prietenii săi de bani gata, își petrec vacanța într-o locație exotică. Aventura lor de vis însă se va transforma rapid într-un coșmar de proporții. Ei sunt capturați de către un grup de tâlhari și pirați conduși de psihopatul Vaas Montenegro. Acesta este interpretat de Michael Mando, actor cunoscut pentru rolul din serialul Better Call Saul. Jason evadează împreună cu fratele său mai mare, doar pentru a-l vedea pe acesta murind în fața ochilor săi. Scăpat ca prin urechile acului și împreună cu un grup de rezistență ca aliați, Jason va trebui să lupte pentru a-și salva prietenii și fratele mai mic. Asta într-un paradis tropical pe cât de frumos, pe atât de periculos.

Universul Far Cry 3

Lumea din Far Cry 3 este vastă, arhipelagul virtual putând fi explorat liber de către jucător. Atât timp cât este dispus la riscuri, desigur, deoarece este populat atât de tălhari înarmați până-n dinți cât și de animale sălbatice, precum tigri sau dragoni de komodo. Animalele, fie ele pașnice sau ostile, pot fi vânate pentru piele, din care protagonistul își poate confecționa diverse buzunare și tocuri care-i permit să care mai multă muniție, mai multe arme, mai mulți bani, etc. Jucătorul de asemenea se poate deplasa cu o serie de vehicule. Acestea sunt diverse, atât de teren cât și de apă, și poate chiar zbura cu ajutorul unui deltaplan.

Diverse tipuri de plante pot fi culese pe insulă. Acestea pot fi folosite la prepararea unor medicamente sau tonice benefice jucătorului. Inamicii uciși pot fi buzunăriți de bani, care pot fi folosiți pentru achiziționarea de noi arme și muniție. Uciderea inamicilor și rezolvarea diverselor misiuni oferă de asemenea ca și recompensă puncte de experiență. Acestea vor fi folosite de jucător pentru a cumpăra diverse abilități permanente precum o rezistență mai mare a personajului sau încărcarea mai rapidă a armelor.

Povestea jocului

Povestea principală a jocului se desășoară pe parcursul a 38 de misiuni. Jucătorul însă poate să joace numeroase misiuni secundare, vânători de recompense, curse contra cronometru, și alte astfel de activități opționale. Fără misiuni secundare, povestea jocului mi-a luat în jur de 16 ore jumătate. Odată ce termini jocul, poți să explorezi în continuare lumea și să joci activitățile secundare pe care nu le-ai terminat deja. Far Cry 3 este un joc mare, care va ține jucătorul lipit de ecran cu orele. Și nici măcar n-am vorbit despre multiplayer, care are diverse moduri, atât cooperative, cât și adversative.

Puține jocuri au reușit să combine jucabilitatea unui FPS cu lumile open world din jocuri open world, gen Grand Theft Auto sau Elder Scrolls, precum o face Far Cry 3. Tocmai de aceea, îl recomand cu căldură celor care apreciază jocurile de acțiune.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandat
COVID-19 la 25 August 2020 conform Grupului de Comunicare Strategică.…
Aiudeanul Portal Web