A început campania de vaccinare la Spitalul Municipal Aiud

Ți-a plăcut? Distribuie mai departe în rețeaua favorită!

Campania de vaccinare la Spitalul Municipal Aiud a început astăzi 4 ianuarie 2021 la ora 8:00. Evenimentul a fost anunțat printr-o postare pusă pe pagina de Facebook a spitalului: „Astazi la ora 8.00 a inceput vaccinarea anti Covid-19 a personalului medical la nivelul Spitalului Municipal Aiud, conform programului stabilit. Primul vaccinat a fost Dr. Batiz, coordonatorul centrului de vaccinare si ceilalti membrii ai echipei. Consideram ca este un act de responsabilitate sociala. Procedura este simpla, rapida si nedureroasa”.

vaccinare la Spitalul Municipal Aiud
Dr. Attila Batiz primul medic imunizat și coordonatorul campaniei de vaccinare din Aiud

Printre cei vaccinați este și Managerul Spitalului Municipal Aiud, dr. Bogdan Adrian Popa, care a postat pe pagina personală de Facebook și „Adeverința de vaccinare”, care certifică faptul că persoana care îl primește a fost imunizată. Este un gest de responsabilitate, care să îi convingă pe cei sceptici de necesitatea vaccinului.

După primirea celei de a doua doze de vaccin, persoana imunizată va primi un certificat final, care va atesta faptul că persoana a primit cele două doze de vaccin necesare în procesul de vaccinare și este pe deplin imunizată.

În România, campania de vaccinarea a început pe data de 27 decembrie, în toate cele 10 spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19.

Campania de vaccinare a început la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, duminică, 27 decembrie, la ora 9.00.

Prima persoană vaccinată la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” a fost Mihaela Anghel, asistentă medicală generalistă. Aceasta a fost membră a echipei medicale care, în data de 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

Vaccinarea în România se va desfășura în trei etape.

Etapa I

Lucrătorii din domeniile sănătății și social.

Etapa a II-a

Populația cu grad ridicat de risc

Etapa a III-a

Populația generală.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandat
COVID-19 bilanț la 4 Ianuarie 2021 conform Grupului de Comunicare…
Aiudeanul Portal Web