Prince of Persia se întoarce! Ubisoft lansează un nou joc în 2024

Ți-a plăcut? Distribuie mai departe în rețeaua favorită!

După aproape 14 ani de la ultima lansare din serie (Prince of Persia: The Forgotten Sands), Ubisoft au anunțat, în cadrul evenimentului Summer Game Fest 2023 cel mai nou titlu din venerabila franciză, intitulat Prince of Persia: The Lost Crown. Acesta va apărea în ianuarie 2024 și este produs de către studio-ul Ubisoft Montpellier, creatorii unor jocuri foarte apreciate, precum Beyond Good and Evil și Rayman.

Ce este nou la noul joc

Ce este interesant la noul joc este că de data asta, jucătorii nu vor interpreta rolul eponimului Prinț, ci al unui luptător din garda persană, așa zișii „Nemuritori”, care primește misiunea să-l găsească și să-l salveze pe Prințul răpit, pentru a-l reinstaura pe tronul Imperiului Persan. Dar, așa cum ne-a obișnuit seria, nu doar că misiunea nu va fi una ușoară, dar noul protagonist va avea de înfruntat și un dușman care se folosește de creaturi mitologice și magie neagră. O altă schimbare interesantă este reprezentată de faptul că jocul va fi în format 2D: deși filmulețele din joc folosesc decoruri și personaje 3D, jucătorul se va putea deplasa doar în două dimensiuni, ca în primele două jocuri din serie, Prince of Persia (1989) și Prince of Persia 2: The Shadow and the Flame (1993). De fapt, este primul titlu din seria principală care combină 2D cu 3D. 

Pe ce platforme va rula

Prince of Persia: The Lost Crown va fi lansat pe PC, Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch și Amazon Luna. Creatorii jocului promit „jucabilitate fluidă” și 60 de cadre pe secundă, indiferent pe care platformă va fi jucat. Nu ne mai rămâne decât să așteptăm până anul viitor pentru a vedea dacă acest nou joc se va ridica la nivelul celor vechi. 

Gameplay trailer

Vizionați gameplay trailer-ul lansat de Ubisoft

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *