Bebelușii surogat născuți în Ucraina, așteaptă în adăposturi ca părinții să-i ducă acasă

Ți-a plăcut? Distribuie mai departe în rețeaua favorită!

Într-un adăpost antiaerian dintr-un subsol improvizat din capitala Kiev, bebelușii surogat născuți în Ucraina, așteptă ca părinții lor străini să-i ducă acasă. Cel puțin 20 de copii născuți din mame surogat sunt în această situație.

Au doar câteva zile, dar sugarii sunt bine îngrijiți, chiar dacă sub pământ exploziile ocazionale ale bombardamentelor se aud clar.

Multe dintre asistentele centrului de maternitate surogat sunt, de asemenea, blocate în adăpost. Asta deoarece este prea periculos să călătorească spre și dinspre casele lor. Trupele ucrainene rezistă forțelor ruse din suburbiile Kievului care încearcă să încercuiască orașul. Totuși a te aventura pe străzi în aceste condiții este un risc pe care nimeni nu și-l asumă.

Bebelușii surogat sunt bine îngrijiți
© Furnizat de Associated Press – Asistentele au grijă de nou-născuți într-un subsol transformat într-o creșă din Kiev,

Lyudmilia Yashchenko, este o asistentă în vârstă de 51 de ani. Aceasta a declarat pentru Associated Press: „Acum rămânem aici pentru a ne salva viața noastră și a bebelușilor, Ne ascundem aici de bombardamente și de această mizerie oribilă.”

Iașcenko a spus că pleacă pentru scurt timp în timpul zilei pentru a lua puțin aer proaspăt. Totuși, nu îndrăznește să stea afară prea mult. Ea își face griji și pentru proprii ei copii. Fii ei, de 22 și 30 de ani, luptă pentru a-și apăra țara.

Epuizarea este constantă: „Aproape că nu dormim deloc”, a spus Iascenko. „Lucrăm non-stop.”

© Furnizat de Associated Press – O asistentă duce un copil în pătuț după ce i-a schimbat scutecul

Ucraina are o industrie înfloritoare, fiind una dintre puținele țări unde bebelușii surogat sunt născuți pentru străini. Părinții acestor copii trăiesc în Europa, America Latină și China. Femeia nu a spus câți părinți au venit să își ia copiii, câți sugari încă așteaptă sau câte mame surogat trebuie să nască în curând. Din cauza războiului aceștia nu își pot lua copiii acasă. Bebelușii stau în maternități improvizate în adăposturi antiaeriene în grija asistentelor. Acestea îi îngrijesc permanent, cu speranța ca războiul să se termine cât mai curând.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *