40 de infecții la Aiud în ultimele 14 zile. Se ascunde adevărul pentru a nu bulversa alegerile de duminică?

Ți-a plăcut? Distribuie mai departe în rețeaua favorită!

În ultimele 14 zile au fost confirmate 40 de infecții la Aiud de către Direcția de Sănătate Publică Alba. În acest fel s-a ajuns la 1,58 cazuri active la 1000 de locuitori, ceea ce însemnă că Aiudul este în ZONA ROȘIE.

Autoritățile locale nu au nicio reacție cu privire la această situație. Nu se știe care este dispersia acestor cazuri, dacă este un focar de infecție sau este o răspândire comunitară. Nu este clar dacă numărul de cazuri noi raportate este dat de contacții direcți sau sunt cazuri noi infectate comunitar.

Mai multă transparență și informare a publicului ar fi mai mult decât necesară. S-a pus batista pe țambal pentru a nu fi bulversată populația având în vedere alegerile locale de duminică? Le este frică autorităților de o prezență redusă la vot din această cauză? Sunt factorii decizionali în „silenzio stampa” (greva tăcerii)? Nu știm!

40 de infecții la Aiud în ultimele 14 zile

Cazuri COVID-19 Aiud 
DataNr. cazuri
12 Septembrie 20200
13 Septembrie 20202
14 Septembrie 20200
15 Septembrie 20200
16 Septembrie 20203
17 Septembrie 20200
18 Septembrie 20200
19 Septembrie 20201
20 Septembrie 20203
21 Septembrie 20206
22 Septembrie 20202
23 Septembrie 20207
24 Septembrie 20202
25 Septembrie 20207
26 Septembrie 20207
TOTAL40

Ceea ce știm este că autoritățile locale se simt inconfortabil când apar cazuri noi de bolnavi de Covid-19. Sunt foarte reticente în a face cunoscute cazurile noi când sunt luate la întrebări. În schimb sunt foarte bucuroase să anunțe ca pe o realizare personală vindecările.

Comunitatea locală în sprijinul spitalelor COVID-19

În 26 martie anul curent, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud, Cristina Noiela Vieru, trăgea un semnal de alarmă. Domnia sa solicta ajutorul comunităţii locale şi mediului de afaceri. La acea dată spunea că pentru a putea ”ţine piept la ceea ce va urma”, este „mare nevoie”, printre altele, de măşti chirurgicale şi faciale. De asemenea lipseau combinezoanele impermeabile şi ecraneele faciale, săpunul lichid și dezinfectanţii. Într-o declarațe făcută publică de AGERPRES spunea:

„Dacă va trebui să intrăm în linia a 2-a de acţiune, nu suntem suficient pregătiţi. Avem mare nevoie de măşti chirurgicale simple, măşti faciale, combinezoane impermeabile, ecrane faciale, şorţuri impermeabile de unică folosinţă, mănuşi de examinare din nitril fără pudră, acoperitori pentru încălţăminte, săpun lichid, dezinfectanţi pentru tegumente, dispozitive, suprafeţe, precum şi dispozitive UV germicide. Misiunea noastră este să prestăm un act medical de calitate într-un mediu sigur pentru personal, astfel încât pacienţii să beneficieze de cele mai bune îngrijiri. Facem apel la comunitatea locală, la concetăţenii noştri, dar şi la mediul de afaceri, încercat în aceste vremuri grele, să ne sprijine, alături de autorităţi, cu donaţii şi sponsorizări pentru a putea ţine piept la ceea ce va urma”.

Cu toate acestea, la șase luni distanță, doi bolnavi, unul de la Spitalul de Pneumoftiziologie, celălalt de la Spitalul Municipal, decedau pe secția de ATI a spitalului din Târgu Mureș. Lipsă specialiști, lipsă echipamente ATI? Nimeni nu a dat explicații în aceste două cazuri. Și sunt multe alte întrebări care așteaptă răspunsuri.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandat
COVID-19 bilanț la 26 septembrie 2020 conform Grupului de Comunicare…
Aiudeanul Portal Web