Similitudinile dintre Putin şi Hitler sunt stranii, a afirmat Prințul Charles declanșând un scandal diplomatic uriaș în 2014

Ți-a plăcut? Distribuie mai departe în rețeaua favorită!

În anul 2014, Prințul Charles a făcut o comparație între Putin şi Hitler care a declanșat un scandal diplomatic uriaș. Varianta electronică a celebrului canal de ştiri FoxNews, îi dădea dreptate rezervatului şi discretului prinţ Charles. Acesta a declarat public faptul că similitudinile dintre acţiunile lui Putin şi Hitler sunt stranii.

În 2014, Rusia condusă de Vladimir Putin găzduia o controversată ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă la Soci. La scurt timp, acesta și-a început agresiunea într-un teritoriu suveran al unei naţiuni europene. Practic Peninsula Crimeea a fost luată cu japca Ucrainei.

Pretextul pentru aceste acţiuni? Minorităţile etnice ale naţiunii sale sunt tratate nedrept în ţările adoptive. Problema era considerată atât de gravă, încât necesita implicarea externă. Putin era alimentat de credinţa că ţara sa a fost nedreptăţită istoric. Era convins că propriile acţiuni vor rectifica în cele din urmă nedreptăţile din trecut.

Cunoscătorii istoriei vor recunoaşte în această poveste preludiul celui de Al Doilea Război Mondial, început de Hitler. Cei care urmăresc ştirile sau citesc ziarele vor recunoaşte acelaşi scenariu pus în practică în 2014 de Vladimir Putin. Opt ani mai târziu, în 2022 povestea se repetă.

Hitler a ocupat abuziv, apelând la discursurile justificative anterioare oraşului-stat Danzing, respectiv regiunea sudetă din Cehoslovacia. Putin cu un scenariu aproape similar, a anexat Crimeea din Ucraina şi anumite regiuni din Georgia.

Iată mai jos câteva paragrafe mai semnificative din discursul public al celor doi, care nu pot să nu pună oricărei minţi raţionale semne de întrebare.

Similitudini între discursurile lui Putin şi Hitler
HitlerPutin
Vorbind în Reichstag în 1939 Hitler spunea ”Danzing a fost şi este german. Ca şi în alte teritorii germane din est, minorităţile germane care trăiesc acolo au fost maltratate dureros”Adresându-se oficialilor ruşi şi aliaţi din Crimeea, Putin explica: ”în inimile şi minţile oamenilor, Crimeea a fost întotdeauna o parte inseparabilă a Rusiei. Ruşii etnici, au fost ameninţaţi cu represiunea şi de aceea locuitorii din Crimeea şi Sevastopol au apelat la Rusia pentru a le apăra drepturile şi vieţile lor”
”Eu sunt judecat pe nedrept, dar dragostea mea de pace și răbdarea mea sunt confundate cu slăbiciune sau chiar lașitate şi prin urmare, am decis aseară și am informat guvernul britanic că, în aceste condiții nu mai există dorință din partea guvernului polonez de a purta negocieri serioase cu noi”."De asemenea, este evident că nu există nici o autoritate executivă legitimă în Ucraina acum, nimeni cu cine să vorbeşti. Multe agenții guvernamentale au fost preluate de impostori.”
În scrierea sa "Mein Kampf", Hitler s-a referit la predarea Germaniei de la sfârșitul Primului Război Mondial și a Tratatului de la Versailles ca fiind "cea mai mare ticăloșie a secolului"Putin a adoptat o terminologie similară vorbind despre prăbuşirea Uniunii Sovietice: "Mai presus de toate, trebuie să recunoaștem că prăbușirea Uniunii Sovietice a fost dezastrul geopolitic major al secolului. În ceea ce privește națiunea rusă, a devenit o dramă reală. Zeci de milioane dintre concetățenii și compatrioții noştri s-au găsit în afara teritoriului rusesc.

Am redat mai sus doar trei dintre argumentele aduse în discursurile lor de cei doi la intervale de zeci de ani. Aceste alegaţii stau în spatele ”războiului hibrid” condus de Putin din umbră.

Concluzia este una singură, cum nu poţi avea încredere în calul troian grecesc acelaşi lucru e valabil şi în cazul ursului rusesc.

Din păcate liderii mondiali nu au putut sau nu au vrut să oprească ascensiunea acestui monstru. Acest lucru aduce omenirea în pragul unui posibil Al Treilea Război Mondial.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *