Occidentul avertizează că Putin ar putea folosi bomba termobarică, care vaporizează corpurile, împotriva Ucrainei

Ți-a plăcut? Distribuie mai departe în rețeaua favorită!

Bomba termobarică, super-arma devastatoare care vaporizează corpurile și zdrobește organele interne, ar putea fi folosită asupra Ucrainei, au avertizat oficialii occidentali, într-o pstare pe site-ul Daily Mail.

Ei se tem că Vladimir Putin ar putea recurge la bomba termobarică, o armă de mare putere, supranumită „părintele tuturor bombelor”. Decizia ar putea veni în timp ce ucrainenii curajoși rezistă încercărilor armatei ruse de a prelua controlul asupra Kievului.

Există, de asemenea, îngrijorarea că trupele ruse ar putea recurge fără discriminare la această armă, cosiderată teroristă. Asta pe măsură ce armata lui Putin se confruntă cu o opoziție puternică din partea armatei Ucrainei.

Armele termobarice, cunoscute și sub denumirea de bombe cu vid, sunt explozibili de mare putere. Acestea folosesc atmosfera însăși ca parte a exploziei. Sunt printre cele mai puternice arme non-nucleare dezvoltate vreodată.

Bomba termobarică folosită de SUA în Afganistan

O bombă termobarică aruncată de SUA asupra talibanilor din Afganistan în 2017, cântărea 9.800 kg. Ea a lăsat un crater de peste 300 de metri după ce a explodat la doi metri deasupra solului.

„Mama tuturor bombelor” detonată de SUA în Afganistan

Armele termobarice au fost dezvoltate atât de SUA, cât și de Uniunea Sovietică în anii 1960. În septembrie 2007, Rusia a detonat cea mai mare armă termobarică realizată vreodată. Puterea exploziei a fost echivalentă cu cea a 39,9 tone de TNT.

Se apreciază că versiunea americană a armei costă peste 16 milioane de dolari bucata.

„Frica mea ar fi că, dacă nu își îndeplinesc intervalul de timp și obiectivele, vor fi fără discriminare în utilizarea violenței”, a spus un oficial occidental. „Ei nu aderă la aceleași principii de necesitate și proporționalitate ca în statul de drept, precum fac forțele occidentale.”

Bomba funcționează folosind oxigenul din aerul înconjurător pentru a genera o explozie cu o temperatură extrem de ridicată. Din acest motiv o face mult mai mortală decât o armă convențională.

Forțele speciale ruse au ajuns în suburbiile Kievului. Cea mai mare parte a armamentului greu al Rusiei este în apropierea suburbiilor capitalei. Oficialii occidentali au sugerat că Rusia îl va ucide pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski și miniștrii săi dacă vor ocupa Kievul.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *