INCREDIBIL: Chinezii au construit un bloc de 10 etaje în 28 de ore

Ți-a plăcut? Distribuie mai departe în rețeaua favorită!

Conform publicației Global Construction Review, compania Broad Group a construit un bloc de 10 etaje în 28 de ore.

Producătorul chinez a demonstrat încă o dată utilitatea metodei sale de construcție modulare prin ridicarea unui bloc de apartamente cu 10 etaje cu puțin peste o zi.

Broad Group a realizat acest lucru în orașul Changsha folosind unități modulare îmbinate, pe care le numește sistemul „Living Building”.

Bloc de 10 etaje în 28 de ore

Compania, care realizează o gamă de unități structurale de climatizare, încălzire și prefabricate, a finalizat lucrarea în 28 de ore și 45 de minute, cu ajutorul a trei macarale și a unei forțe de muncă numeroase la fața locului.

Sistemul Living Building a fost conceput pentru a fi ușor de transportat și instalat. Componentele se pot încarca pe un container de transport standard și pot fi asamblate împreună la fața locului. Cablurile și conductele sunt montate din fabrică.

Sistemul a folosit plăci de oțel B-Core Broad, patentate de companie, ca elemente structurale. Compania spune că acestea sunt de 10 ori mai ușoare și de 100 de ori mai puternice decât alternativele convenționale. Pot rezista cutremurelor și taifunelor. De asemenea, susține că din punct de vedere al costului este „mai mic decât cel al unei clădiri din oțel carbon”. În plus sistemul are un consum foarte mic de energie.

Compania susține, de asemenea, că rezistența și ușurința în montaj poate permite construirea de clădiri de până la 200 de etaje. Astfle zgârie-nori ar putea fi realizați din module.

În 2012, compania a inaugurat într-un ceremonial în Changsha un proiect de construire a celui mai înalt turn din lume. Cu o înălțime de 838 m, ar fi fost cu 10 m mai înalt decât Burj Khalifa din Dubai. Broad a susținut că ar putea depăși turnul rezidențial supranumit Sky City în doar opt luni. Totuși compania nu a reușit să obțină aprobările necesare și turnul nu a fost niciodată construit.

Broad a continuat să ridice alte câteva construcții în timp record folosind tehnica sa de prefabricare. Astfel, a construit o clădire cu 57 de etaje în doar 19 zile.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *