Draga Olteanu Matei, o legendă a teatrului românesc, a murit la vârsta de 87 de ani. Să ne-o reamintim în momente memorabile.

Ți-a plăcut? Distribuie mai departe în rețeaua favorită!

Draga Olteanu Matei s-a stins la spitalul ”Sf. Spiridon” din Iași, în jurul orei 2:00 noaptea, la vârsta de 87 de ani. Era internată în stare gravă la Clinica de gastroenterologie și hepatologie a Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași. Medicii au încercat din răsputeri să o salveze, dar din păcat aceasta a murit, lăsând în urma ei o carieră prestigioasă.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Sf. Spiridon, a declarat într-o intevenție telefonică la Antena 3, ce s-a întâmplat. 

„Din păcate, în ciuda eforturilor echipei medicale, a colegilor de la Spitalul Sfântul Spiridon, de la secția ATI, care au stat alături de ea până în ultimul minut, evoluția ei a fost una nefavorabilă şi s-a declarat decesul în cursul acestei nopţi. Patologia era multiplă, iar starea critică susţinută din punct de vedere hemodinamic şi ventilator… din păcate vârsta şi tot ceea ce am mai spus zilele trecute nu au fost în favoarea vieţii şi s-a pierdut această luptă cu viaţa, din păcate. Am anunţat aparţinătorii şi, din păcate asta este situaţia. Ne pare rău ca după fiecare pacient pe care îl avem”, a declarat Diana Cimpoeşu. 

Draga Olteanu Matei, a interpretat numeroase roluri memorabile în filme și piese de teatru. Mai jos este un colaj de secvențe video, care ne vor ajuta să ne aducem aminte de artistă așa cum ne-a încântat de-a lungul timpului cu rolurile ei.

Sceneta „Varvara si doctorul”

Împreună cu un alt regretat mare actor: Marin Moraru.

Varvara și doctorul

Fragment din programului de Revelion 1989, împreună cu actorul Puiu Călinescu

Un fragment inedit este cel în care actori de mare clasă joacă în piesa  Gaițele, după Al. Kiritescu.

Rolul care i-a marcat definitiv cariera

Coana Chirița, este rolul care i-a marcat definitiv cariera . Despre acest rol, Draga Olteanu Matei a mărturisit, în urmă cu mai mulți ani, că și-ar dori un monolog despre Chiriţa actuală.

„Acum avem destule coane Chiriţe care s-au englezit, care bat orizonturile pe unde vrei şi pe unde nu vrei. Astăzi, Chiriţa vorbeşte cu ”OK” la fiecare două cuvinte, spune ”mă duc să-mi aranjez look-ul, etc.”. Sunt destule expresii pe care aş putea să le folosesc pentru a face un cuplet ca lumea”, a mărturisit Draga Olteanu Matei.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandat
COVID-19 bilanț la 18 noiembrie 2020 conform Grupului de Comunicare…
Aiudeanul Portal Web