Două persoane decapitate și alte câteva rănite într-un atac terorist cu un cuțit la o biserică din Nisa

Ți-a plăcut? Distribuie mai departe în rețeaua favorită!

Două persoane decapitate și alte câteva înjunghiate, este deocamdată bilanțul unui atac terorist cu un cuțit la o catedrală din Nisa, înainte ca atacatorul să fie împușcat și arestat, informează Daily Mail în ediția online.

Atacul a început în jurul orei 9:00 dimineața potrivit informațiilor de la fața locului, înainte ca poliția să înconjoare zona. Ulterior l-au identificat pe atacator, l-au împușcat și arestat.

Două persoane decapitate

Primarul orașului, Christian Estrosi, a postat un mesaj pe Twitter. El a confirmat faptul că poliția se află la fața locului, unde l-au împușcat și arestat pe autorul atacului. A confirmat de asemenea faptul că totul sugerează un atac terorist la Biserica Notre-Dame din Nisa.

Atacul este doar ultimul dintr-o serie care a lovit Franța în ultima perioadă. Primul a fost provocat de un pakistanez de 18 ani. Acesta a înjunghiat și rănit două persoane în fața fostelor birouri ale revistei satirice Charlie Hebdo. Bărbatul a recunoscut la poliție că a vizat revista pentru publicarea caricaturilor reprezentându-l pe profetul Mahomed.

La începutul acestei luni, un profesor de istorie franceză, Samuel Paty, a fost decapitat într-un alt atac la nord de Paris. El a fost ucis din același motiv. Paty a fost înjunghiat de un cecen de 18 ani după ce le-a arătat caricaturile elevilor săi în timpul unei lecții de liberă exprimare. Un grup de părinți ai elevilor de la școală au condus o campanie împotriva lui, înainte de a avea loc atacul. Șapte dintre aceștia au fost arestați.

De asemenea, atacul vine pe fondul unor proteste în masă în multe țări islamice împotriva lui Emmanuel Macron. Președintele francez a vorbit în apărarea caricaturilor incriminate. El a posta un mesaj în arabă pe Twitter în care a scris: „Nimic nu ne face să ne oprim vreodată. Respectăm toate diferențele în spiritul păcii. Nu acceptăm niciodată discursul de ură și apărăm dezbaterea rațională. Vom fi mereu alături de demnitatea umană și de valorile universale”.

UPDATE: Bilanțul morților a ajuns la trei persoane.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandat
Direcția de Sănătate Publică Alba a făcut publică lista cu…
Aiudeanul Portal Web