Medicii belgieni infectați cu coronavirus sunt rugați să continue să lucreze

Ți-a plăcut? Distribuie mai departe în rețeaua favorită!

Medicii din Belgia infectați cu coronavirus sunt rugați să continue să lucreze pe măsură ce numărul cazurilor este în creștere, informează Daily Mail.

Cel puțin 10 spitale din orașul cel mai afectat, Liege, solicită personalului medical acest lucru. Medicii asimptomatici sunt rugați să continue să lucreze. Aproximativ un sfert dintre medici și asistenți medicali sunt infectați cu virusul scrie publicația Independent. „Situația este catastrofală”, a declarat pentru Washington Post doctorul Philippe Devos, medic de terapie intensivă. Acesta a declarat că Liege este acum cea mai afectată regiune din lume. El spune că orașul are cei mai mulți medici și asistenți medicali afectați.

Medicii infectați cu coronavirus sunt rugați să lucreze

Cu toate acestea, începând din această săptămână, cazurile pozitive au fost rugate să se întoarcă la muncă, dacă sunt asimptomatice. Dr. Devos, este șeful Asociației Belgiene a Sindicatelor Medicale. El a spus că, deși există riscul transmiterii, este singura opțiune a orașului de a preveni prăbușirea sistemului spitalicesc „în câteva zile”.

Ministrul Sănătății, Frank Vandenbroucke, a declarat săptămâna trecută că Belgia se poate confrunta cu un „tsunami” de noi cazuri. El a recunoscut pentru postul RTL că: „Nu mai controlăm ce se întâmplă.”

Premierul Alexander De Croo a declarat că situația din țară este mai gravă decât era în martie, când țara a implementat un blocaj național. El a confirmat faptul că sunt de trei ori mai mulți oameni internați la terapie intensivă în spitale.

Autoritățile belgiene au avertizat ieri că țara se confruntă cu o săptămână esențială în lupta pentru limitarea răspândirii coronavirusului. O serie de noi restricții au intrat în vigoare într-una dintre țările europene cele mai afectate de pandemie.

Aproape 12.500 de cazuri noi sunt raportate în medie la fiecare 24 de ore. Este o creștere de două ori și jumătate mai mare decât în urmă cu două săptămâni. Aproximativ o persoană din cinci care este testată se dovedește a fi pozitivă. Cei în vârstă sunt cei mai afectați.

În medie, în ultima săptămână, 42 de persoane au murit din cauza virusului în fiecare zi. Numărul morților a ajuns la 10.899 într-o țară cu o populație de aproximativ 11,5 milioane de locuitori.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandat
COVID-19 bilanț la 27 octombrie 2020 conform Grupului de Comunicare…
Aiudeanul Portal Web