Vaccinul Oxford împotriva coronavirusului funcționează „perfect” și creează o imunitate puternică față de virus

Ți-a plăcut? Distribuie mai departe în rețeaua favorită!

Vaccinul Oxford împotriva Covid-19, dezvoltat la Universitatea Oxford funcționează „perfect” și creează o imunitate puternică față de virus, arată un studiu făcut de cercetători desemnați în acest scop, informează publicația Daily Mail.

Vaccinul oferă o speranță milioanelor de oameni, înlăturând și temerile că el ar putea reduce doar severitatea infecțiilor. Speranțe mari se pun în acest vaccin, care este făcut de Universitatea Oxford, un lider mondial în acest domeniu. S-a demonstrat că vaccinul declanșează în siguranță un răspuns imun la voluntarii cărora le-a fost administrat în studiile timpurii.

Vaccinul Oxford împotriva coronavirusului funcționează „perfect”
Vaccinul Oxford împotriva coronavirusului funcționează „perfect” – Foto: © Dado Ruvic, Reuters

Vaccinul Oxford este inovator

Dar, spre deosebire de vaccinurile tradiționale care utilizează un virus slăbit, sau cantități mici din acesta, vaccinul Oxford este inovator prin faptul că face ca virusul să facă parte din organism. Acum, cercetătorii de la Universitatea din Bristol au descoperit că această tehnologie îndrăzneață funcționează pentru coronavirus.

Un studiu care a folosit celule de laborator a constatat că vaccinul oferă în mod eficient instrucțiunile pentru proteina Covid. Celulele o copiază de mii de ori pentru a o produce în cantități mari. Aceasta înseamnă că sistemul imunitar al unei persoane este apoi pregătit să recunoască boala. În felul acesta o va putea și combate fără ca organismul să se îmbolnăvească.

Dr. David Matthews, de la Școala de Medicină Celulară și Moleculară (CMM) din Bristol, este cel care a condus cercetarea. Acesta a spus: „Până în prezent, tehnologia nu a reușit să ofere răspunsuri cu o astfel de claritate. Dar acum știm că vaccinul face tot ce ne așteptam și aceasta este o veste foarte bună în lupta noastră împotriva bolii”.

Până studiile vor arăta dacă vaccinul Oxford funcționează efectiv, descoperirile în întreaga lume sunt înaintate. Donald Trump, ieri seară, a susținut că vaccinul împotriva coronavirusului, considerat cheia pentru a pune capăt pandemiei, este „gata”. Declarația a fost făcută în ultima dezbatere electorală împotriva lui Joe Biden. Actualul președinte american a declarat că vaccinul va fi anunțat „în câteva săptămâni” și va fi livrat de către armată.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandat
COVID-19 bilanț la 23 octombrie 2020 conform Grupului de Comunicare…
Aiudeanul Portal Web