O doctoriță în vârstă de 28 de ani a murit de COVID-19 după ce s-a infectat tratând pacienți pozitivi în urgență

Ți-a plăcut? Distribuie mai departe în rețeaua favorită!

O tânără doctoriță din Texas, în vârstă de 28 de ani, a murit de COVID-19 după ce s-a infectat, tratând pacienți pozitivi în camera de urgență a spitalului, informează Daily Mail.

Adeline Fagan, o doctoriță specializată în obstetrică-ginecologie, a murit în urma unei bătălii de două luni cu COVID-19. Tânăra a suferit o „sângerare masivă a creierului” spun surse medicale. Vestea a căzut ca un trăsnet la câteva ore după ce familia ei a spus că „se descurcă minunat” în lupta cu virusul ucigaș.

Familia ei devastată a anunțat vestea tragică pe o pagină GoFundMe creată pentru a ajuta la plata cheltuielilor medicale ale doctoriței. Fagan era în al doilea an de rezidențiat la un spital din Houston, când s-a îmbolnăvit în luna iulie.

Medicul, care avea un istoric de astm bronșic, lucra în secția de obstetrică-ginecologie a spitalului. Dar lucra și în schimburi la urgență unde trata pacienți cu COVID-19. A fost nevoită să facă acest lucru după creșterea cazurilor de infecție cu coronavirus și a deceselor în Texas.

În timpul unei schimbări de 12 ore pe 8 iulie, tânăra a început să nu se simtă bine. Avea simptome asemănătoare gripei, conform paginii GoFundMe. A fost confirmată pozitiv cu COVID-19, iar starea ei s-a deteriorat rapid, ducând la spitalizarea ei.

A murit de COVID-19 după o luptă de două luni cu boala

Fagan a petrecut câteva săptămâni în spital. Medicii i-au administrat mai multe medicamente și terapii respiratorii pentru a o ajuta să depășească boala. A fost intubată și plasată pe un ventilator pe 3 august. Funcțiile plămânilor erau deteriorate și nu o mai puteau susține în viață. A doua zi, medicii „au făcut ultimul pas rămas disponibil”. Au pus-o pe tânără pe ECMO. Acesta este un aparat de oxigenare cu membrană extracorporală, pentru oxigenarea sângelui, deoarece tânăra „nu răspundea bine la ventilator”.

Urma să petreacă aici între șase și opt săptămâni, pentru ca plămânii ei să se vindece de virus. Sora ei a descris-o ca pe o „luptătoare” care „își propusese să supraviețuiască acestui virus”. Tatăl tinerei doctorițe, a postat sâmbătă o actualizare pe pagina GoFundMe, anunțând că Fagan a murit în acea dimineață. Asta în ciuda faptului că fiica sa „se descurca de minune în ultimele zile”. Familia ei a primit un „raport bun” de sănătate cu doar câteva minute înainte ca starea ei să se înrăutățească brusc.

Din păcate tânăra a intrat în comă și un computer tomograf a arătat că a suferit o „sângerare masivă pe creier”. A fost declarată moartă la scurt timp după aceea, neurochirurgii declarând că nu se mai poate face nimic pentru ea.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandat
COVID-19 bilanț la 23 septembrie 2020 conform Grupului de Comunicare…
Aiudeanul Portal Web