Vaccinul Oxford Covid-19 va primi aprobarea înainte de Crăciun și va fi distribuit medicilor și vârstnicilor

Ți-a plăcut? Distribuie mai departe în rețeaua favorită!

Vaccinul Oxford Covid-19, va fi disponibil înainte de sfârșitul anului, a spus profesorul care conduce proiectul.

Daily Mail informează că medicii și pacienții cu risc ridicat vor primi probabil vaccinul Oxford Covid-19 înainte de Crăciun. Adrian Hill a declarat că aprobarea de urgență le-ar permite celor care au cea mai mare nevoie, să primească vaccinul chiar dacă procesele finale sunt încă în curs. Ulterior, acesta ar urma să primească autorizarea completă. În acest fel, restul populației ar putea primi vaccinul de la începutul anului 2021.

Profesorul Hill este fondatorul și directorul Institutului Jenner de la Universitatea din Oxford. El a recunoscut că timpul este scurt pentru a începe vaccinările înainte de Crăciun, dar a insistat că este într-adevăr posibil. „Miliardele de doze” vor fi produse în zece fabrici din întreaga lume. Ele vor fi coordonate de către consorțiul de firme britanice de medicamente AstraZeneca.

Studiile clinice pentru vaccinul Oxford Covid-19

Două faze ale studiilor clinice au fost de succes. Ele au stabilit că vaccinul Oxford este sigur și declanșează un răspuns imun puternic. Faza a treia a încercărilor este acum într-un stadiu avansat. Institutul Jenner desfășoară teste în nouă locații din Marea Britanie, implicând 10.000 de voluntari.

Cercetătorii intenționează să solicite aprobarea de urgență pentru pacienții vulnerabili pe baza rezultatelor intermediare. Între timp, după ce se efectuează mai multe studii pentru a oferi dovezi mai puternice, vaccinul va primi aprobarea finală.

În Marea Britanie prioritățile sunt clare. Prima dată se vor vaccina persoanele cu risc ridicat înainte de a vaccina tinerii și pe cei în formă și sănătoși, care prezintă un risc mai mic. De aceea este necesară autorizația de „utilizare de urgență” care va permite vaccinarea celor expuși riscului cu prioritate. Apoi începând de anul viitor, va putea începe vaccinarea în masă.

Vaccinul Oxford Covid-19 va fi administrat în două doze la patru săptămâni distanță. El va putea oferi în acest fel o protecție puternică împotriva Covid-19, deoarece produce anticorpi și induce imunitatea celulelor T. În acest fel celulele albe din sânge vor fi pregătite să distrugă orice urmă de infecție cu coronavirus din organism.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandat
COVID-19 bilanț la 26 octombrie 2020 conform Grupului de Comunicare…
Aiudeanul Portal Web