Red Faction Guerilla – Eliberați planeta ROȘIE!

Ți-a plăcut? Distribuie mai departe în rețeaua favorită!

Red Faction Guerilla este al treilea joc din seria Red Faction a celor de la Volition. Lansat în 2009, apoi relansat în 2018 într-o versiune remastered cu grafică îmbunătățită, jocul prezintă aventurile lui Alec Mason, care se alătură unui grup de insurgenți ce luptă împotriva unei organizații paramilitare pe planeta Marte. Venit ca simplu muncitor pe planeta roșie, Alec își vede fratele ucis de către sus numita organizație, Earth Defense Force (EDF). Încercând să se apere, acesta intră în conflict cu câțiva soldați EDF și este rapid declarat un infractor. De voie, de nevoie, Alec se alătură Facțiunii Roșii (Red Faction), o grupare de muncitori oropsiți deveniți luptători de gherilă, care visează să elibereze planeta de sub jugul EDF-ului.

Red Faction Guerilla este un third person shooter

Red Faction Guerilla este un joc de tip third person shooter, jucătorul privind acțiunea din spatele personajului principal, nu prin ochii săi, așa cum era situația în primele două jocuri din serie. Altă schimbare majoră este dată de faptul că jocul este acum open world. Asta înseamnă că lumea jocului este o hartă uriașă pe care jucătorul o poate parcurge relativ liber. Acest lucru oferă o puzderie de misiuni principale și secundare, precum și numeroase alte activități.

Principalele două atracții pe care le oferă jocul sunt reprezentate de libertatea de acțiune și sistemul avansat de distrugere în timp real a clădirilor. Guerilla permite o doză destul de plăcută de libertate în alegerea următoarelor misiuni. Deși misiunile principale sunt obligatorii, deoarece avansează povestea, de multe ori poți alege ordinea în care să le rezolvi. Cât despre misiunile secundare, aici avem o libertate mai mare.

Obiectivul jocului este să eliberezi șase sectoare de pe Marte. În fiecare sector, pe lângă misiunile principale obligatorii, jucătorul va mai trebui să reducă controlul EDF la zero. Pentru a face asta, Alec poate distruge clădiri importante, participa la asalturi de gherilă, salvări de civili sau apărarea unor obiective. Fiecare dintre aceste acțiuni, odată efectuate cu succes, va reduce din controlul pe care-l are EDF asupra sectorului. Acest element de gameplay este extrem de savuros și contribuie din plin la atmosfera jocului. Cu fiecare victorie, jucătorul se simte mai puternic, cu fiecare palmă de teren câștigată, vei simți cum agresorul pierde influența asupra planetei.

Sistem de distrugere în timp real

Cealaltă atracție e dată de sistemul de distrugere în timp real. Fiecare clădire poate fi distrusă bucată cu bucată, iar acest lucru arată absolut impresionant în joc. E distractiv să vezi o clădire cum se dărâmă deoarece distrugerile au lăsat-o cu o fundație șubredă. Distrugerea este de asemenea încurajată, deaorece este singura cale (în afară de misiuni) prin care se poate obține salvage (bunuri recuperabile) moneda de schimb a jocului. Cum personajul nu crește în experiență, upgrade-urile nu pot fi decât cumpărate. Iar aceste upgrade-uri sunt foarte importante, mai ales spre finalul jocului, deoarece pot face diferența dintre victorie și înfrângere.

Jocul mi-a luat 14 ore jumătate să-l termin. Red Faction Guerilla are nivele de dificultate diverse, iar dificultatea poate fi modificată din meniul de Options oricând. Așa că jucătorii pot opta pentru o experiență mai facilă sau mai provocatoare, în funcție de gusturi. De asemenea, există un mod multiplayer care se poate juca pe același calculator. În acest mod, jucătorii pot distruge obiective atunci când le vine rândul. Mai există și un mod de joc adversativ în rețea.

Jocul poate fi cumpărat de pe Steam. Eu l-am cumpărat la reduceri, cu doar 4 euro (de obicei e 5 în majoritatea perioadelor de reduceri). La acest preț, primiți atât versiunea standard din 2009, cât și cea nouă, din 2018, cu grafică îmbunătățită și rezoluții mai mari. Red Faction Guerilla este un joc care merită, indiferent de preț. Un festin pentru fanii jocurilor de acțiune.  

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *