Un pachet cu RICINĂ, o otravă mortală, a fost adresat președintelui Trump, fiind interceptat de Serviciul Secret

Ți-a plăcut? Distribuie mai departe în rețeaua favorită!

Un pachet conținând RICINĂ, o toxină vegetală cunoscută drept una dintre cele mai otrăvitoare substanțe, a fost interceptată de Serviciul Secret înainte de a ajunge la președintele Donald Trump, căruia îi era adresată, informează Daily Mail.

Toate pachetele adresate Casei Albe sunt sortate și verificate într-o locație securizată înainte de livrare. Aceasta se află în afara perimetrului Casei Albe. Două surse implicate în anchetă au declarat pentru CNN că s-au făcut două teste pentru a confirma prezența ricinei.

Toate pachetele adresate Casei Albe sunt sortate și scanate într-o locație securizată înainte de a fi livrate

Plicul se pare că a fost trimis din Canada

Plicul adresat Casei Albe a fost depistat la unitatea de procesare finală aflată în afara amplasamentului. Acolo este verificată corespondența înainte de a fi trimisă în camera poștală a Casei Albe. Anchetatorii cred că a fost trimisă din Canada, a declarat un oficial al Serviciului Secret pentru New York Times.

Ricina este o toxină foarte puternică derivată din boabe de ricin. Este extrem de letală dacă este inhalată sau injectată, dar mai puțin toxică dacă este ingerată. Inhalarea unei doze de mărimea câtorva boabe de sare poate fi letală pentru adulți. „FBI, Serviciile Secrete și Serviciului de Inspecție Poștală din SUA investighează o scrisoare suspectă primită la o unitate de poștă a guvernului SUA ”, a declarat Biroul Federal de Investigații într-o declarație pentru Times. „În acest moment, nu există nicio amenințare cunoscută pentru siguranța publică”.

Ricina a mai fost folosită anterior pentru a-i viza pe politicienii americani prin poștă.

În 2014, actrița Shannon Richardson, care a apărut în The Walking Dead, a fost condamnată pentru o astfel de infracțiune. Ea a trimis plicuri care conțineau ricină președintelui de atunci Barack Obama. A mai trimis plicuri cu ricină și primarului orașului New York, Michael Bloomberg. A fost condamnată la 18 ani de închisoare.

Ricina a fost, de asemenea, folosită în celebrul serial de televiziune Breaking Bad. Acesta a inspirat mai multe scheme criminale din viața reală care au implicat otrava mortală.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandat
Bărbatul care își exprimă REVOLTA și DISPERAREA este din Cluj…
Cresta Posts Box by CP