ÎN ARȘIȚA NOPȚII, un roman celebru care a inspirat un film de OSCAR

Ți-a plăcut? Distribuie mai departe în rețeaua favorită!

În arșița nopții este un celebru roman polițist care nu trebuie ratat de fanii genului. O noapte toridă, o crimă cu un autor necunoscut, și un detectiv de culoare în trecere printr-un oraș sudist ai cărui locuitori sunt plini de prejudecăți. Așa începe ÎN ARȘIȚA NOPȚII, cel mai celebru roman al scriitorului american John Ball. Cartea a fost ecranizată în anul 1967 de către regizorul Norman Jewison, cu Sidney Poitier în rolul principal. Filmul a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun film al anului.

În arșița nopții – povestea din spatele succesului

În arșita nopții spune povestea lui Virgil Tibbs, un detectiv de culoare din Pasadena, California. Acesta a venit în orășelul Wells din Carolina de Sud pentru a-și vizita mama. Aici, el devine implicat în soluționarea unei crime. Un dirijor celebru este găsit ucis, un omor aparent fără motiv. La insistențele unui consilier local, Tibbs acceptă cazul, nu cu prea mare tragere de inimă. Asta deoarece locuitorii micului orășel sunt ostili iar șeful poliției locale, un individ voinic pe nume Bill Gillespie, nu-l prea are la inimă.

Însă Tibbs este hotărât să le demonstreze tuturor din micul orășel sudist că un bărbat negru este perfect capabil să facă și altceva în afară de munci fizice. Pe lângă mesajul frumos al cărții, acela de a ne depăși prejudecățile și a judeca oamenii în funcție de caracter și de aptitudini, nu în funcție de culoarea pielii sau aspect, mi se pare demn de menționat că romanul funcționează și ca o poveste polițistă clasică, cu un caz întortocheat și mult suspans. Tibbs este, bineînțeles, admirabilul personaj central al acestei povești. Un tip calm, răbdător, plin de demnitate, cu un caracter de invidiat și o inteligență absolut sclipitoare. Cititorii vor îndrăgi personajul și vor ține cu el până la final. Rezolvarea cazului devine nu doar dorința lui Tibbs, ci și a cititorului.

De la premisa interesantă de la început și până la finalul surprinzător, În arșita nopții este un roman polițist excelent. Unul pe care fanii genului nu ar trebui să-l rateze!

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *