Un raport TikTok susține că Georgescu ar fi fost promovat de peste 27.000 de conturi false

Ți-a plăcut? Distribuie mai departe în rețeaua favorită!

Rețeaua chineză TikTok a publicat un nou raport cu privire la evenimentele din timpul alegerilor de anul trecut. Astfel, susțin aceștia, Călin Georgescu ar fi beneficiat de „sprijinul” a peste 27.000 de conturi false. Aceste conturi ar fi promovat de asemenea și membrii partidului AUR.

Raportul TikTok face lumină în acest caz

Potrivit publicației Biziday, TikTok a prezentat un raport către Comisia Europeană. Compania chineză susține că a eliminat în jur de 27,217 de conturi de pe platforma lor. Aceste conturi ar fi încercat să manipuleze alegerile în favoarea lui Georgescu și a AUR.

Aceste noi date sunt relevante, deoarece fac lumină asupra felului în care și-a organizat Călin Georgescu campania electorală. De asemenea, ele arată și implicarea AUR pe TikTok.

„Apreciem că această rețea a fost operată prin intermediul unui furnizor de fals engagement (interacțiuni online) și a vizat un public român. Persoanele din spatele acestei rețele au folosit conturi neautentice pentru a promova partidul politic AUR și candidatul independent Călin Georgescu, în încercarea de a manipula discursul alegerilor din România. Această campanie s-a bazat pe postarea de comentarii mai degrabă decât de videoclipuri” declară cei de la Tiktok în raportul lor.

Conturile false, create folosind pași complicați

Un alt fapt interesant au fost adresele false de email pe care au fost înregistrate aceste conturi. Toate au fost făcute cu ajutorul rambler.ru, un serviciu de email din Rusia. Aceasta ar putea să sugereze o eventuală implicare a serviciilor rusești de informații, însă unii internauți susțin că un posibil motiv pentru utilizarea Rambler ar fi faptul că e mai ușor să-ți faci cont de email fals acolo decât folosind cel al altor companii.

O altă curiozitate a fost locația IP-urilor acestor conturi dubioase: Turcia. Mai exact, orașe mari din Turcia, precum Istanbul, Ankara sau Izmir. Adresele erau conectate de firma Social Freak Ltd. din Marea Britanie. Motivul pentru care s-ar fi apelat la aceasta este cel mai probabil faptul că plățile se pot face în criptomonede, ceea ce face identitatea celui care plătește mult mai greu de aflat.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *