PUTIN vs TRUMP: Bula fără viruși în care trăiește PUTIN și reticența lui TRUMP în privința COVID-19

Ți-a plăcut? Distribuie mai departe în rețeaua favorită!

PUTIN vs TRUMP – relativ la modul în care cei doi lideri se raportează la pandemia de COVID-19.

Chiar dacă liderul rus susține că a învins pandemia prin măsurile pe care le-a luat în Rusia, Vladimir Putin trăiește într-o bulă fără viruși. Acesta iasă rar în public iar cei pe care îi întâlnește trebuie mai întâi să stea în carantină, scrie The New York Times în ediția electronică.

Oficialii din forțele secrete de securitate rusă păreau să știe exact ce vor când au contactat o companie specializată în dezinfecții. Ei voiau tuneluri mobile prin care să treacă oamenii prin nori de dezinfectant. Deși cunoșteau faptul că tunelurile au o eficacitate limitată în pandemia de coronavirus, ei considerau că fiecare măsură de protecție contează.

În felul acesta Serviciul Federal de Protecție, varianta Rusiei la Serviciul Secret, a contribuit la construirea unei bule fără viruși în jurul președintelui Vladimir V. Putin. Măsurile luate de serviciu depășesc cu mult măsurile de protecție luate de mulți dintre omologii săi străini.

Jurnaliștii ruși acreditați la Kremlin, nu l-au văzut pe Putin aproape din luna martie. Câțiva oameni care se întâlnesc față în față cu el, sunt obligați să stea două săptămâni în carantină. Președintele ține legătura cu oficialii din cabinetul său și Consiliul său de securitate, printr-o legătură video. Președintele este izolat într-o cameră spartană din reședința sa din afara Moscovei. Aceasta a fost echipată inclusiv cu un tunel dezinfectant.

Putin își conduce întâlnirile oficiale prin conferințe video dintr-o reședință aflată în afar Moscovei – Foto: credit Alexey Druzhinin/Sputnik, via Agence France-Presse — Getty Images

PUTIN vs TRUMP la măsurile de protecție anti-covid

Aflat în campanie electroală, Donald Trump și consilierii săi de la Casa Albă au încălcat orientările și recomandările oficialilor din domeniul sănătății. Ei au refuzat în mare măsură să poarte măști sau să practice distanțarea socială. Trump a continuat să organizeze mitinguri de campanie la care au participat mii de susținători.

În schimb, contracandidatul său Joe Biden, a desfășurat o campanie deliberat discretă. El a respectat distanțarea socială la majoritatea evenimentelor. Nu a organizat adunări mari și a folosit în mod vizibil masca de protecție. Trump l-a ironizat pe Biden la dezbaterea de marți spunând că a purtat „cea mai mare mască pe care am văzut-o vreodată”. El a scos o mască din buzunar și a spus că o poartă atunci când este nevoie.

Biden l-a numit pe Trump „prost” ca răspuns, spunând într-un interviu că „atitudinea asta de macho” costă vieți. Trump a spus anterior că „nu vrea să ofere presei plăcerea” de a-l vedea cu o mască. El a adăugat că nu se poate întâlni cu „președinți, prim-miniștri, dictatori, regi, regine” purtând o mască. Președintele și-a schimbat în cele din urmă tonul în iulie, spunând că este „patriotic” să porți o mască.

Din disputa PUTIN vs TRUMP relativ la măsurile de protecție anti-covid, învingător se pare că a ieșit Vladimir Putin. Trump a fost depistat pozitiv și este tratat la spitalul unei baze militare din afara Casei Albe. Concluzia domnului Iohannis în acest caz probabil ar fi că unul este PRECAUT iar celălalt PROST!

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandat
COVID-19 bilanț la 3 octombrie 2020 conform Grupului de Comunicare…
Aiudeanul Portal Web