Zece lucruri pe care nu trebuie să le faci pe calculatorul de serviciu

Ți-a plăcut? Distribuie mai departe în rețeaua favorită!

Calculatorul de serviciu odată cu pandemia și munca la distanță a devenit un lucru obișnuit. Lucrul de acasă înseamnă că probabil aveți mult mai mult timp singur cu laptopul de serviciu.

Este întotdeauna tentant să folosești computerul în mod recreațional atunci când nimeni nu te urmărește. Facebook și Netflix sunt la doar un clic distanță, nu?

Software de monitorizare

Dar ești sigur că nimeni nu se uită? Dacă aveți un computer alocat de companie, sunt șanse să aibă instalat software de monitorizare sau productivitate, potrivit unui expert citat de The New York Times. Rafinamentul software-ului și nivelul de control depind de domeniul dvs. de activitate. Mai depinde de faptul dacă gestionați informații sensibile și dimensiunea companiei.

Zece lucruri universale

Dar chiar dacă nu aveți software de monitorizare pe laptop, serviciile partajate permit colegilor, superiorilor sau specialiștilor IT să acceseze ceea ce ați făcut. Iată câteva sfaturi universale recomandate de experții în securitate, citate de The New York Times și The HuffPost.

Fără fișiere personale

Nu stocați niciodată fișiere personale pe desktop sau pe hardul calculatorului. Dacă sunteți concediat, probabil că veți pierde imediat accesul la computerul dvs. de lucru. Din acel moment orice documente personale pot fi folosite împotriva dvs. dacă există o luptă juridică.

Fără căutări personale pe Google

Istoricul de navigație este unul dintre cele mai ușor accesibile instrumente de pe computer.

Fără conversații private

Majoritatea angajaților știu că unele conversații sunt confidențiale, dar ignoră că orice chat privat de pe orice laptop de serviciu poate fi accesat. Nu folosiți rețelele sociale pe calculatorul de serviciu.

Nu folosiți e-mailul personal

Aceasta poate fi monitorizat. „Putem vedea e-mailurile oamenilor”, a declarat expertul Isaac Blum pentru The New York Times.

Nu pune nimic personal pe serverele partajate

Notă secundară aici. Chiar dacă nu aveți laptopul de la serviciu, serverele conectate la conturile de e-mail ale companiei, cum ar fi G-suit, care include Drive, Docs și Sheets, nu sunt un loc bun pentru informații private.

Nu lăsa computerul deblocat

Dacă te-ai întors la birou sau ai companie când lucrezi acasă, este o idee bună să-ți blochezi mereu computerul când nu ești acolo. „Le oferiți altora opțiunea de a vă accesa informațiile confidențiale… sau chiar să vă facă doar o glumă bună de modă veche”, a declarat expertul Aviv Levi pentru HuffPost.

Aveți grijă în spațiile publice

Acest lucru este valabil mai ales în spațiile publice, unde oricine se poate uita pur și simplu la ecranul tău pentru informații. Tracy Maleeff, analist de securitate a informațiilor pentru The New York Times, a sugerat, de asemenea, utilizarea unui VPN pentru Wi-Fi public.

Nu-l folosiți dacă aveți job-uri part time

Este recomandat să nu folosiți calculatorul de serviciu dacă aveți job-uri part time.

Nu priviți conținut nepotrivit

Acesta pare evident, dar conținutul inadecvat și ofensator ar trebui să stea departe de computerul de lucru, chiar și în afara orelor de lucru. Conținutul „adulți” ar trebui să rămână pe dispozitivele dvs. personale.

Nu-l trata ca și cum ar fi al tău

Toate aceste sfaturi ar putea fi condensate într-unul simplu și mai larg: nu tratați un computer emis de companie ca pe al dvs. Nu modificați configurațiile de securitate și păstrați doar informațiile de serviciu.

Mai jos aveți un link care tratează aspectele legale cu privire la informațiile de pe calculatorul de serviciu.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *