Orhideea. Sfaturi și secrete de îngrijire

Ți-a plăcut? Distribuie mai departe în rețeaua favorită!

Orhideea se numară printre florile de apartament cele mai apreciate și mai admirate.

Orchidaceae (orhideea) este o familie de plante monocotiledonate din clasa Liliopsida, ordinul Asparagales. Specie exotică ce s-a cultivat pentru prima dată în China Antică și a cucerit cu timpul și Europa de Vest, orhideea este considerată o floare cu totul aparte, simbol al eleganței și al gingășiei. Orhideele sunt disponibile într-o diversitatea mare de culori: albastre, galbene, albe, portocalii, roșii, mov, verzi, ceea ce le face ușor de integrat în orice tip de decor. Multe dintre orhidee au miros plăcut de lămâie, portocale, ciocolată, scorțișoară sau cocos.

Orhideea este apreciată pentru frumusețea și gingășia ei și poate fi dăruită în aproape orice împrejurare. O orhidee într-o culoare aprinsă este perfectă pentru a fi dăruită persoanei iubite. Orhideele albe pot fi dăruite în cadre mai formale, iar cele galbene, mov, verzi sunt potrivite pentru a fi oferite prietenelor și persoanelor apropiate.

Sfaturi utile

Dacă li se acordă atenția cuvenită și li se oferă toate condițiile pentru dezvoltarea optimă, vor înflori de mai multe ori și vor avea nenumărate flori.

Unul din factorii principali responsabili de înflorire este reprezentat de lumină și de intensitatea acesteia. Cele mai bune locuri de creștere a orhideelor sunt pervazele; fereastra cu expoziție sudică fiind ideală pentru creșterea și devoltarea corectă a unei orhidei.

Orhideea iubește lumina, dar nu direct pe flori sau frunze (se usucă). Inclusiv rădăcinile au nevoie de lumină, de aceea se folosesc ghivece transparente.

Planta este cea care ne oferă informații despre aportul de lumină pe care îl primește. Dacă nu înflorește, primul lucru care trebuie verificat este lumina, intensitatea și numărul orelor din zi în care planta are parte de lumină. La orhideele care nu vor avea suficientă lumină frunzele vor căpăta o culoare de verde închis.

Aveți mai jos un video în care se vede cum transplantăm orhideea și modul de îngrijire.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *