Iluzie optică distractivă și de efect fără cameră obscură

Ți-a plăcut? Distribuie mai departe în rețeaua favorită!

Credeați că aveți nevoie de o cameră obscură pentru a procesa o fotografie negativă într-o imagine color? Această iluzie optică distractivă, vă va arăta cum sistemul nostru vizual și creierul sunt capabile să creeze pentru o scurtă perioadă de timp, o imagine color dintr-o fotografie negativă.

Cum să provoci iluzia fără cameră obscură

Fotografie negativă fără cameră obscură
Fotografie negativă fără cameră obscură

Uită-te la punctele situate în centrul feței femeii timp de aproximativ 30 de secunde până la un minut.

Apoi întoarceți-vă ochii imediat spre imaginea albă din dreapta, ce are un X în centru.

Clipește rapid de câteva ori.

Ce vezi? Dacă ați urmat corect instrucțiunile, ar trebui să vedeți o imagine a unei femei în culori. Dacă întâmpinați probleme pentru a vedea efectul, încercați să vă uitați la imaginea negativă puțin mai mult. Puteți și să ajustați distanța față de monitorul computerului, tabletei sau telefonului.

Explicații

Cum funcționează această iluzie vizuală fascinantă ?

Ceea ce experimentați este cunoscut ca o imagine secundară negativă, obținută fără cameră obscură. Acest lucru se întâmplă atunci când fotoreceptorii, în primul rând celulele conurilor, din ochii dvs. devin supra-stimulați și obosiți, determinându-i să piardă din sensibilitate. În viața de zi cu zi normală, nu observați acest lucru. Asta deoarece mișcările minuscule ale ochilor împiedică supra-stimularea celulelor conurilor situați în partea din spate a ochilor.

Cu toate acestea, dacă te uiți atent la o imagine mare, mișcările minuscule din ochi nu sunt suficiente pentru a reduce supra-stimularea. Drept urmare, experimentați ceea ce este cunoscut ca o imagine secundară negativă. Pe măsură ce vă deplasați ochii spre partea albă a imaginii, celulele supra-stimulate continuă să trimită doar un semnal slab, astfel încât culorile afectate să rămână dezactivate.

Cu toate acestea, fotoreceptorii din jur sunt încă proaspeți. Din acest motiv trimit semnale puternice care sunt la fel ca și cum am privi culorile opuse. Apoi, creierul interpretează aceste semnale ca fiind culorile opuse, vor crea în esență o imagine color dintr-o fotografie negativă.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandat
COVID-19 bilanț la 25 Septembrie 2021 conform Grupului de Comunicare…
Aiudeanul Portal Web