A apărut trailer-ul la filmul „The Tragedy of Macbeth”, cu Denzel Washington în rolul principal

Ți-a plăcut? Distribuie mai departe în rețeaua favorită!

Mult așteptatul film „The Tragedy of Macbeth”, o adaptare după opera lui William Shakespeare, care va avea premiera pe 24 septembrie la Festivalul de Film de la New York a primit astăzi primul trailer. Trailer-ul este mai mult un „teaser”, are mai puțin de un minut și prezintă doar câteva secvențe scurte (precum întâlnirea cu vrăjitoarele) care le vor fi familiare celor care au citit sau văzut deja piesa sau una dintre ecranizările anterioare. Că veni vorba de adaptări din trecut, filmul este alb-negru și pare să semene foarte mult, ca atmosferă, cu Macbeth (1948) al lui Orson Welles.

„The Tragedy of Macbeth”, cu Denzel Washington în rolul Macbeth

Denzel Washington îl va interpreta pe ambițiosul Macbeth, în timp ce vicleana sa soție va fi jucată de actrița Frances McDormand. Această adaptare va avea unele diferențe față de versiunea originală, principala deosebire fiind că Lord Macbeth și Lady Macbeth for fi mai bătrâni în această varianta, ceea ce, spune actrița principală, le oferă celor doi soți un motiv în plus pentru a conspira și pune mai multă presiune psihologică pe acțiunile infame ale celor doi. Unii probabil că vor ridica din sprânceană la faptul că un actor de culoare interpretează un rol tradițional jucat de albi, însă e vorba totuși de unul dintre cei mai buni actori care lucrează la Hollywood la ora actuală. Nu puțini sunt cei care deja pariază că acest film le va aduce nominalizări la Oscar lui Washington și McDormand și poate chiar marele premiu.

Film regizat de Joel Coen

Filmul este regizat de Joel Coen, care de data asta va regiza filmul solo, fără fratele său Ethan (care, conform unor surse, ar fi ales să se dedice mai mult teatrului în ultimii ani) care în mod tradițional îl acompania în timpul producției. Cu o durată de 105 minute, este și una dintre cele mai scurte ecranizări ale acestei peise.

Macbeth este una dintre cele mai cunoscute și mai apreciate lucrări ale lui Shakespeare. Cea mai scurtă tragedia a sa, spune povestea lui Macbeth și a ambițioasei sale soții, care, ațâțată de o profeție a unui trio de vrăjitoare care prevestesc că Macbeth va fi rege al întregii Scoții, îl convinge pe acesta să-l ucidă pe actualul ocupant al tronului, regele Duncan. Însă, cum orice faptă îngrozitoare provoacă un efect de domino, cei doi vor descoperi rapid că prețul plătit pentru a pune mâna pe coroană este mai mare și mai greu decât și-au imaginat vreodată. Filmul își va avea premiera în doar câteva zile, așa că, din fericire, nu vom avea mult de așteptat înainte să aflăm primele impresii legate de această mult așteptată peliculă.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandat
COVID-19 bilanț la 22 Septembrie 2021 conform Grupului de Comunicare…
Aiudeanul Portal Web