Bohemian Rhapsody un film biografic dedicat legendarului Freddie Mercury

Ți-a plăcut? Distribuie mai departe în rețeaua favorită!

Deoarece Pro TV va difuza Bohemian Rhapsody sâmbătă de la ora 22:00, m-am gândit că e o recomandare foarte potrivită pentru această săptămână.

Filmul reprezintă o biografie a legendarului Freddie Mercury (interpretat în film de către Rami Malek). Este prezentată într-o formă mai comprimată, aproape toate evenimentele majore din viața sa. De la începuturile timide cântând într-o formație locală, la întâlnirea cu cea care avea să-i fie muză și cea mai bună prietenă, Mary Austin (Lucy Boynton). Filmul se termină cu concertul extraordinar din cadrul Live Aid, care încheie totul într-o notă glorioasă.

O peliculă biografică avându-l ca protagonist pe Mercury reprezintă un proiect mai vechi la Hollywood. Inițial, în rolul lui Mercury ar fi trebuit să fie Sacha Baron Cohen (celebru pentru personajul Borat). Filmul ar fi fost ceva mai „adult”, prezentând un Freddie dezlănțuit, petrecerile cu droguri și orgii nefiind evitate.

Bohemian Rhapsody, un compromis acceptabil

„Bohemian Rhapsody” în schimb este mult mai „cuminte”, puțin cam prea cuminte, după cum aveau să declare unii fani și critici. Totuși, mie mi se pare un compromis acceptabil faptul că filmul a fost lansat cu un rating de vârstă PG-13 (echivalentul unui „acordul părinților pentru copiii sub 13 ani”) și nu cu R (interzis sub 17 ani) deoarece pelicula reprezintă o ocazie ideală pentru tinerii adolescenți să facă cunoștință pentru prima oară cu unul dintre titanii muzicii rock clasice.

Mie personal mi-a plăcut filmul, în ciuda faptului că uneori nu respectă deloc realitatea istorică, sau dramatizează unele incidente pe alocuri. Este profesionist realizat și toți actorii secundari joacă bine. Totuși, principalele două calități ale filmului sunt reprezentate de interpretarea lui Malek și de felul în care a fost editat filmul. Pentru Rami, a-l juca pe Freddie Mercury reprezintă, cel puțin la momentul de față, rolul carierei sale. Pe lângă faptul că seamănă destul de bine cu Mercury, Malek face și un rol de zile mari. Omul efectiv fură toate scenele în care joacă. Nu prea mai ai ochi pentru nimeni altcineva atunci când în cadru apare actorul principal.

Montajul, un alt punct forte al filmului

Al doilea mare punct forte al filmului îl reprezintă montajul combinat cu melodiile celebre ale trupei Queen. Felul în care acesta a fost realizat este pur și simplu excepțional. Alternarea cadrelor în timp ce muzica formației Queen se aude în fundal se potrivește de minune cu ce se întâmplă pe ecran. Acest lucru oferă filmului o energie molipsitoare, făcând ca cele aproximativ două ore și un sfert să treacă aproape insesizabil. Este un film dinamic și chiar distractiv pe alocuri, iar combinația de actorie excelentă și muzică legendară îl fac irezistibil.

Chiar dacă i se pot reproșa unele lucruri, Bohemian Rhapsody rămâne un film biografic plin de energie. Este și un omagiu foarte respectuos adus unui om minunat și extrem de talentat. Este o compensație adusă artistului pentru care muzica a reprezentat scopul suprem al vieții lui.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandat
COVID-19 bilanț la 22 Aprilie 2021 conform Grupului de Comunicare…
Aiudeanul Portal Web