Supraviețuiți unui Vest Sălbatic infernal în Hard West

Ți-a plăcut? Distribuie mai departe în rețeaua favorită!

Nu ați văzut niciodată Vestul Sălbatic așa cum e în Hard West. Uitați de imaginea aia simpatică a Vestului american din melodiile celor de la Rednex. Uitați chiar și de western-urile lui Sergio Leone sau versiunile brutale din filme precum Unforgiven sau Django Unchained.        

Hard West este un joc de strategie tactică pe ture lansat în 2015 de către un studio independent. În universul întunecat al jocului, forțele răului sunt cât se poate de tangibile și își fac de cap pe pământ. Morți vii, demoni, ocultiști ce mânuiesc magia întunecată sunt doar câțiva dintre adversarii peste care vor da jucătorii. În lumea din Hard West, diavolul umblă pe pământ în căutare de oameni dispuși să-și vândă sufletul. Naratorul acestei povești lugubre este chiar Moartea însuși. Atmosfera din Hard West este sumbră și apăsătoare de la un capăt la celălalt. Fanii poveștilor de tip horror sau post-apocaliptice o vor adora. Muzica este și ea excelentă și contribuie la creearea atmosferei speciale a jocului.

Hard West se joacă la fel de bine precum arată și sună. Așa cum am spus mai înainte, jocul este o strategie tactică, ce se desfășoară pe ture. Jucătorii controlează o echipă compusă din maximum patru pistolari. În majoritatea misiunilor vor trebui să țină piept unor forțe superioare numeric. Între lupte, jucătorul explorează o hartă în miniatură a vestului și călătorește între diverse locații, luând decizii cu consecințe temporare sau permanente, în funcție de situație. Aceste decizii sunt luate în timpul unor conversații importante și sunt acompaniate de texte foarte descriptive, care povestesc acțiunea. De asemenea, între misiuni jucătorii pot să-și cumpere arme. Pot opta și pentru echipament și consumabile mai bune cu banii câștigați în timpul luptelor sau găsiți în timpul explorărilor.

Este diferit de alte jocuri tactice

 Hard West se diferențiază de alte jocuri tactice pe ture prin faptul că nu conține practic niciun element aleatoriu în timpul confruntărilor. Atunci când un personaj trage în alt personaj, calculatorul nu dă „cu zarurile” ca în alte jocuri, pentru a calcula succesul sau eșecul acelei acțiuni. Rezultatul acțiunilor este calculat fix, în funcție de caracteristicile armei și în funcție de câtă sănătate și „noroc” are personajul atacat, precum și cel care atacă.

Conceptul de „noroc” este și el interesant în acest joc. În alte jocuri, a avea noroc mult înseamnă a putea influența favorabil rezultatele aleatoare ale „zarurilor” digitale. Aici, norocul este o bară, asemănătoare cu viața, care se consumă de fiecare dată când un personaj trage asupra altui personaj. Atât timp cât bara e plină, glonțul va rata ținta, însă dacă aceasta se golește, glonțul va nimeri, și va lua puncte din viață în funcție de ce armă este folosită (armele grele vor lua mai multe puncte de viață) precum și de distanța de la care se trage (de la apropiere, armele nimeresc întotdeauna).

E un sistem care la început li se va părea ciudat unora care au jucat alte jocuri similare de acest gen, precum cele din seria XCOM sau Jagged Alliance, care foloseau un sistem aleatoriu. Pe de o parte, acest sistem face ca luptele să fie mai puțin imprevizibile, însă pe de altă parte, elimină acele situații ridicole în care un personaj cu 99% șanse să lovească ținta ratează. În plus, le face mult mai tactice, deoarece alegerea armelor, a truselor medicale și a artefactelor care oferă diverse bonusuri este extrem de importantă înaintea confruntărilor. Cu o planificare bună, de multe ori lupta este pe jumătate câștigată încă înainte de a începe.

Un joc pentru un singur jucător

Hard West este un joc pentru un singur jucător. Vine cu o campanie compusă din 8 scenarii. Unele dintre ele trebuind jucate în ordine, în timp ce altele pot fi jucate în ce ordine dorește jucătorul. Fiecare scenariu conține între 4 și 6 misiuni. Există 40 de misiuni în total. Pentru a termina toate scenariile, am avut nevoie de 17 ore, iar asta doar jucând pe cel mai mic nivel de dificultate. Există trei nivele de dificultate, precum și o serie de alte opțiuni secundare pentru a varia jocul. Cei care vor să rejoace Hard West după ce l-au terminat au multe de văzut și la o a doua sesiune de joc.

Jocul costă 20 de euro prețul standard pe Steam și GoG (Good Old Games). În timpul reducerilor însă, prețul poate scădea și până la 2 euro! Recomand reducerile, deoarece sunt foarte frecvente. Însă indiferent de preț, Hard West este un joc surprinzător de bine făcut și de captivant. Colecția unui fan al jocurilor tactice nu poate fi decât mai bogată incluzând acest titlu excelent.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandat
COVID-19 bilanț la 18 Septembrie 2021 conform Grupului de Comunicare…
Aiudeanul Portal Web