Spyro Reignited Trilogy, un joc care-i va încânta pe copii și adulți deopotrivă

Ți-a plăcut? Distribuie mai departe în rețeaua favorită!

Spyro Reignited Trilogy, lansat în 2018 pentru Playstation 4 și în 2019 pentru Xbox One, Nintendo Switch și PC (Steam), este o colecție de trei remake-uri ale unor jocuri de pe Playstation 1 din seria Spyro the Dragon. Cele trei jocuri sunt Spyro the Dragon (1998), Spyro 2: Ripto’s Rage! (1999) și Spyro: Year of the Dragon (2000). Remake-ul a fost creat în stil „remaster”, adică nivelele și conținutul jocului sunt (aproape) identice celor din jocurile originale, însă grafica și sunetul au fost refăcute la standardele vremurilor actuale. Și întradevăr, Reignited Trilogy este un joc care arată și sună absolut excelent.

Jocurile pot fi jucate în orice ordine

Cele trei jocuri pot fi jucate oricând, în orice ordine. Progresul jucătorului este salvat automat și separat pentru fiecare titlul în parte. Fiecare dintre cele trei jocuri are o structură diferită, însă toate se desfășoară într-un mod asemănător. Jucătorul îl va controla pe Spyro, eroul seriei, un simpatic dragon violet care poate zbura și scuipa foc.  Acesta explorează lumile colorate ale jocului, înfruntând dușmani, colecționând obiecte și efectuând acrobații (fiind un dragon, Spyro poate plana atunci când sare de la mare înălțime).

În fiecare dintre cele trei jocuri, Spyro va trebui să traverseze o serie de nivele și să colecționeze anumite obiecte pentru a progresa. Însă fiecare dintre cele trei jocuri are cerințe diferite. În primul joc, de exemplu, Spyro va trebui să salveze dragoni împietriți. În cel de-al treilea va trebui să recupereze ouă de dragon furate. Pare un obiectiv identic, însă abordarea se schimbă de la joc la joc. De asemenea, apar noi personaje jucabile. Dacă în primul joc îl putem controla doar pe Spyro. În al treilea deja avem nivele unde vom juca cu alte personaje.

Un punct forte al jocului

Principalul punct forte al jocului îl reprezintă libertatea de mișcare. Încă de la început, jucătorii pot alege dintre mai multe nivele. Acestea pot fi jucate în ce ordine doresc ei. Pentru ca mai multe nivele să fie disponibile, aceștia vor trebui să colecționeze obiecte specifice în nivelele și lumile pe care le explorează. Structura diferă în funcție de joc.

În primul Spyro, jucătorii pot chiar sări peste nivelele cu „boși” (adversari mult mai puternici decât cei obișnuiți), dacă asta doresc, în timp ce în celelalte două design-ul este mai strict, jucătorii trebuind să termine toate nivelele dintr-o lume pentru a trece la alta, însă libertatea de a alege ordinea nivelelor rămâne. În Riptos Rage! și Year of the Dragon apar de asemenea mini-jocuri, nivele speciale și noi personaje jucabile. Varietatea din Spyro Reignited Trilogy îi va încânta și pe copii, dar și pe jucătorii veterani care nu au prejudecăți și apreciază un joc bine făcut, indiferent cărui public i se adresează.

Spyro Reignited Trilogy o trilogie bine gândită

Întreaga trilogie are și o durată satisfăcătoare. Primul Spyro e destul de scurt, putând fi terminat în 5 ore. Următoarele însă sunt aproape duble ca durată, luând unui jucător obișnuit în jur de 9-10 ore. Practic, vorbim de o durată de joc de circa 23-25 de ore doar pentru a termina jocul, însă cei care doresc să exploreze și să descopere toate secretele și să colecționeze toate obiectele se pot aștepta la peste 30 de ore de joc!

Pe calculator, jocul are cerințe destul de modeste, la cât de bine arată. 4 GB memorie RAM și o placă video GTX 660 sunt destule pentru a putea rula jocul la detalii minime și o rezoluție mai mică. Numărul de cadre pe secundă poate fi ajustat pentru a spori performanța. Spyro Reignited Trilogy este făcut cu motorul grafic Unreal Engine 4. Acest lucru îi permite o foarte bună optimizare pe aproape orice sistem.

Pe PC jocul poate fi achiziționat de pe platforma Steam, iar în perioada de reduceri costă cu 65% mai puțin, adică 14 euro. Poate părea o sumă destul de piperată la prima vederă, însă cu acești bani cumperi nu unul, ci trei jocuri bine făcute, cu o prezentare audio-vizuală de excepție, o jucabilitate fenomenală și optimizare excelentă. Spyro Reignited Trilogy își merită toți banii. Fanii unor jocuri precum Super Mario sau Sonic the Hedgehog și-l vor dori cu siguranță în colecția personală, reprezentând o piesă valoroasă pentru un jucător pasionat.       

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandat
COVID-19 bilanț la 25 August 2021 conform Grupului de Comunicare…
Aiudeanul Portal Web