Coronavirusul a ucis 5% din parlamentarii unei țări

Ți-a plăcut? Distribuie mai departe în rețeaua favorită!

Coronavirusul a ucis 5% din parlamentarii unei țări, mai precis 32 de parlamentari din Republica Democrată Congo, spun autoritățile din această țară. Acest lucru reflectă modul în care coronavirusul continuă să reprezinte o amenințare pe scară largă în unele părți ale lumii, informează New York Times în ediția sa electronică.

Numărul celor infectați în focarul din Congo crește, pe măsură ce țara se luptă să lanseze vaccinurile Covid-19 pentru a contracara boala mortală. În același timp, țara se confruntă cu erupția unuia dintre cei mai periculoși vulcani din lume.

„Această pandemie se dezlănțuie, decimând mii de vieți umane și explodând în acest proces rata morbidității”, le-a spus parlamentarilor săptămâna trecută Jean-Marc Kabund, primul vicepreședinte al camerei inferioare a Parlamentului.

Coronavirusul a ucis 5% din parlamentarii Republicii Congo

Congo este a doua țară ca mărime a Africii. Cu o populație de peste 86 de milioane, a raportat peste 31.000 de cazuri de coronavirus și 786 de decese. Aceste cifre probabil subestimează amploarea focarului, deoarece nivelurile de testare rămân scăzute la nivel național.

De asemenea, statul central african a demarat campania sa de vaccinare. La începutul lunii martie, a primit 1,7 milioane doze de vaccin AstraZeneca de la Covax, parteneriatul global de partajare a vaccinurilor. Dar autoritățile au întârziat să înceapă campania de inoculare până la jumătatea lunii aprilie. A luat această decizie după ce mai multe țări europene au suspendat utilizarea vaccinurilor din cauza cheagurilor de sânge foarte rare observate la un număr mic de persoane care le-au primit.

Până la începutul lunii mai, temându-se că dozele vor expira înainte de a putea fi utilizate pe plan intern, Congo a anunțat realocarea a 1,3 milioane dintre acestea către alte cinci țări africane.

Până vineri, peste 23.000 de persoane, majoritatea din capitala Kinshasa, fuseseră vaccinate, potrivit ministerului sănătății. Pe lângă îngrijorările legate de cheagurile de sânge rare, ezitarea populație de a se vaccina a fost alimentată de dezinformare. O mulțime de știri false au fost răspândite pe rețelele de socializare.

Luna trecută, Fondul Națiunilor Unite pentru Copii a avertizat cu privire la reapariția altor boli mortale. Printre acestea a enumerat rujeola, poliomielita și febra galbenă. Cu toate acestea părinții au rămas reticenți în a-și duce copiii la centrele de sănătate de teama expunerii la Covid-19.

Congo se confruntă și cu erupția vulcanului Nyiragongo

Toate acestea se întâmplă în timp ce zeci de mii de oameni au fugit din orașul estic Goma. Aceste lucru s-a întâmplat după erupția de pe Muntele Nyiragongo, unul dintre cei mai activi vulcani din lume.

De la începutul pandemiei, mai mulți lideri africani au decedat datorită coronavirusului. În Republica Congo, candidatul opoziției la președinția țării a murit de Covid-19 în martie. S-a întâmplat la doar câteva ore după încheierea votului. Un alt oficial ucis de Covid-19 a fost Abbay Kyari, fost șef de cabinet al președintelui Nigeriei. Și ministrul sud-african Jackson Mphikwa Mthembu a murit din cauza complicațiilor legate de Covid-19.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandat
COVID-19 bilanț la 1 Iunie 2021 conform Grupului de Comunicare…
Aiudeanul Portal Web