Între DORINȚĂ și NEPUTINȚĂ, se poate descrie procesul de vaccinare la Aiud

Ți-a plăcut? Distribuie mai departe în rețeaua favorită!

Procesul de vaccinare la Aiud a intrat din 15 martie în etapa a III-a de vaccinare anti COVID-19. Acest lucru s-a întâmplat de altfel și la nivel național.

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), situația din ziua de 28 martie a.c., ora 17.00, era următoarea:

Tabelul de mai sus arată fără echivoc faptul că majoritatea dozelor făcute au fost cele de rapel. Prea puține persoane au primit prima doză. De altfel, pe platforma de programare, se observă că la nivel național, doar 14 județe mai au locuri disponibile la vaccinare. În județul Alba, așa cum se poate observa în imaginea de mai jos, nu există niciun loc disponibil pentru cele trei tipuri de vaccin administrate în România.

În schimb, pe listele de așteptare la nivelul județului Alba sunt 16998 de persoane înscrise.

Dintre acestea, la centrul de vaccinare din Aiud, sunt înscrise pe listele de așteptare 2253 de persoane. Deocamdată nu există niciun loc disponibil. Această situație se menține încă din data de 15 martie. Atunci a fost posibilă accesarea platformei de vaccinare și de către cei din etapa a III-a de vaccinare.

procesul de vaccinare la Aiud

Platforma a fost disponibilă pentru populația generală în județul Alba, din data de 15 martie începând cu ora 9:00. La ora 9:33 de minute, toate locurile disponibile la vaccinare erau epuizate. Din acel moment și până în data de 22.03.2021, s-au înscris pe listele de așteptare 2163 de persoane. Astăzi numărul acestora a ajuns la 2253 de persoane.

Ce spun autoritățile locale

Pagina oficială de Facebook a Primăriei Municipiului Aiud a anunțat că : ”De la începutul perioadei de vaccinare (18 ianuarie 2021) și până în prezent au fost vaccinate 4896 de persoane la Aiud. Se utilizează vaccinurile Pfizer BioNTech și Moderna. Nici o doză de vaccin nu a fost irosită”.

Primarul Oana Badea a postat pe pagina personală de Facebook următorul anunț:

„1. Aproximativ 11 mii de aiudeni ar trebui să se vaccineze cu prima doză pentru a obține rezultate similare celor din Israel.

2. DSP Alba a fost de acord să deschidem încă un punct de vaccinare la Aiud, cel mai probabil din 13 aprilie. Creștem astfel capacitatea zilnică de vaccinare.

3. Pentru a obține încetinirea pandemiei și în România, cel puțin 10 milioane de persoane trebuie vaccinate cu o singură doză.”

Concluzia poate fi una singură: deși este foarte multă DORINȚĂ, suntem loviți de o mare NEPUTINȚĂ. Procesul de vaccinare la Aiud, dar și la nivel național, a intrat într-un impas, generat de lipsa de vaccinuri. Asta în condițiile în care incidența cumulată la 14 zile a atins în Aiud 6,5/1000.

Nu este cazul să se caute vinovați. Este cazul să se găsească soluții.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandat
COVID-19 bilanț la 29 Martie 2021 conform Grupului de Comunicare…
Aiudeanul Portal Web