Spitalul din Aiud devine spital COVID. Informarea managerului spitalului pe acest subiect

Ți-a plăcut? Distribuie mai departe în rețeaua favorită!

În data de 11.11.2020 a avut loc ședința extraordinară a Consiliului Local al municipiului Aiud în care managerul Spitalului Municipal Aiud a informat faptul că spitalul din Aiud devine spital COVID. Înregistrarea ședinței o puteți găsi mai jos sau pe pagina de Facebook a primăriei.

Pe ordinea de zi a acestei ședințe a fost depunerea jurământului de către consilierii validați care nu au făcut încă acest lucru.

Un alt punct pe ordinea de zi a fost stabilirea membrilor Comisiilor de specialitate ale Consiliului Local Aiud pe principalele domenii de activitate.

La punctul 4 de pe ordinea de zi a fost proiectul de hotărâre privind constatarea încetării de drept înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de consilier local al domnului Stoian Iosif. Acesta și-a dat demisia din motive medicale iar postul a fost vacantat.

De departe, cel mai interesant subiect a fost în această ședință informarea făcută de domnul Bogdan Popa, managerul Spitalului Municipal Aiud. Informarea a fost făcută în contextul declarării acestui spital, ca spital suport COVID. Mai jos este informarea făcută de domnul Popa în fața primarului, viceprimarului și consilierilor locali prezenți la ședință.

Spitalul din Aiud devine spital COVID

Managerul Spitalului Municipal Aiud a informat faptul că sistemul medical trece printr-o perioadă foarte dificilă. Confruntarea cu al doilea val al pandemiei presupune adaptarea la noua realitate din mers. Până în prezent s-a încercat oferirea serviciilor medicale atât pacienților COVID cât și pacienților non-COVID.


În 19 octombrie, DSP Alba a făcut o solicitare de amenajarea a 20 de paturi de TERAPIE INTENSIVĂ pentru pacienții COVID. În aceste condiții spitalul a fost pus în situația unei investiții și unui efort colosal pentru implementarea acestei solicitări.

Speranțele de tratarea atât a pacienților COVID cât și non-COVID au fost spulberate pe data de 4 noiembrie. Atunci prin ordin de ministru, spitalul a fost transformat în spital suport COVID.

Asta în condițiile în care și Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud  este la rândul său spital suport COVID. În plus are și medici specializați patologiei respective.

Rămâne de văzut cum se va desfășura actul medical în aceste condiții în Aiud. Este vorba de urgențe și patologiile non-COVID.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandat
COVID-19 bilanț la 12 noiembrie 2020 conform Grupului de Comunicare…
Aiudeanul Portal Web