Președintele Chinei le-a cerut soldaților „să se antreneze pentru RĂZBOI” în timpul vizitei la o bază maritimă

Ți-a plăcut? Distribuie mai departe în rețeaua favorită!

Președintele chinez Xi Jinping le-a cerut soldaților din trupele sale maritime „să se antreneze pentru război și să mențină un nivel ridicat de alertă”, conform televiziunii de stat CCTV, informează Daily Mail.

Apelul lui Xi pentru pregătirea de război vine în momentul în care tensiunile politice au izbucnit între China și Taiwan. Insula autoguvernată este considerată de către Beijing ca aparținând Chinei. Președintele Xi a ținut discursul marți, în timp ce inspecta o bază militară a Armatei Populare de Eliberare din provincia Guangdong.

Liderul comunist a făcut turul unor regiuni din sudul Chinei începând de luni. El participă astăzi la serbări pentru a marca cea de-a 40-a aniversare a zonei economice speciale din Shenzhen.

Xi le-a spus soldaților să se antreneze pentru RĂZBOI

În timp ce vizita baza maritimă, Xi le-a spus trupelor să se concentreze asupra pregătirii pentru război și să rămână foarte vigilente, potrivit CCTV. Liderul chinez a spus, de asemenea, că Marina și-a asumat îndatoriri importante. Acestea au ca scop „protejarea securității, suveranității țării și a intereselor maritime”.

Vestea vine după ce tensiunile dintre Taiwan și China s-au accentuat în weekend. China a amenințat că va prelua Taiwanul, efectuând și un exercițiu de război având ca scop capturarea unei insule.

Guvernul comunist a intensificat presiunile asupra insulei după alegerea democratică în 2016 a președintei Tsai Ing-wen. Aceasta a respins cu îndârjire opinia că Taiwanul face parte dintr-o „singură China”. Conflictul s-a acutizat după ce Casa Albă a declanșat procedurile pentru exportul de armament spre Taiwan. SUA și China se confruntă cu o serie de probleme comerciale și de securitate, precum și cu pandemia de coronavirus.

Luna trecută, China a lansat un videoclip de propagandă care arată bombardierele sale cu capacitate nucleară efectuând un atac simulat asupra a ceea ce pare a fi baza forței aeriene Andersen SUA, de pe insula Guam din Pacific.

Imagini dramatice, cu muzică solemnă lansate de armata chineză, arată bombardierele H-6 care decolează de la o bază din deșert. Piloții au lansat rachete balistice pe o pistă de pe litoral neidentificată, declanșând o explozie masivă.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandat
COVID-19 bilanț la 14 octombrie 2020 conform Grupului de Comunicare…
Aiudeanul Portal Web