Saints Row – The Third parodie spumoasă și distractivă a jocurilor cu gansteri

Ți-a plăcut? Distribuie mai departe în rețeaua favorită!

Saints Row – The Third parodie spumoasă și distractivă a jocurilor cu gansteri.

Saints Row: The Third este, așa cum îi spune de altfel și numele, a treia parte din seria de jocuri de acțiune Saints Row. Iar a treia oară este cu noroc pentru banda 3rd Street Saints. După evenimentele din primele jocuri ale seriei, „sfințișorii” au devenit un adevărat brand media în sine în orașul Stillwater. Dar, cum succesul nu vine fără necazuri, aceștia sunt luați în vizor de către un sindicat al crimei și se văd nevoiți să facă o retragere tactică în orașul Steelport. Pe lângă sindicatul criminal, aceștia vor avea de furcă și cu o armată privată de mercenari. Deși totul sună extrem de serios, aparențele sunt înșelătoare. Asta deoarece Saints Row: The Third este un joc extrem de comic, practic o parodie a filmelor și jocurilor cu gangsteri.

Jocul cu care Saints Row poate fi cel mai ușor comparat este celebrul Grand Theft Auto. Seria Saints Row a fost deseori considerată o clonă de GTA. Însă odată cu Saints Row: The Third, aceasta a căpătat în sfârșit o personalitate doar a ei. Ca și desfășurare, cele două jocuri sunt asemănătoare. Ai un personaj, care poate intra în orice vehicul din oraș (personal sau „împrumutat). Acesta navighează într-un oraș deschis, ce-i oferă multă libertate de mișcare, în timp ce efectuează misiuni principale și secundare.

Saints Row – The Third parodie spumoasă și distractivă

Saints Row oferă aceeași structură și aceeași libertate, dar are multe îmbunătățiri în plus. Poți să-ți personalizezi personajul. Navigarea GPS prin oraș e mult mai ușoară, cu indicatori în timp real care-ți arată pe unde să o iei. Există nivele de dificultate selectabile, care pot fi modificate în voie în timpul jocului din meniul de opțiuni, dacă vi se pare că experiența e prea ușoară, sau prea grea. Iar misiunile sunt comice, diverse și ieșite din comun. Nu o să dau detalii, ca să nu stric suprizele. Înnsă într-una din primele misiuni, vei fi protagonistul unui schimb de focuri… în timp ce cazi de la sute de kilometri în aer, dintr-un avion.

Și asta e doar la începutul jocului. Povestea este și ea captivantă, nu pentru că e bine scrisă, ci pentru că personajele sunt al naibii de simpatice. Vei ajunge să-i adori pe Johnny Gat, Pierce și Shaundi, iar dialogurile sunt extrem de comice și spumoase. Scenariul jocului combină filme precum Scarface sau Goodfellas. Uneori cu umorul absurd și uneori chiar revoltător din show-uri tv ca South Park sau Jackass. Asta e comparația care zic eu că e cea mai potrivită când descrii Saints Row The Third.

CONCLUZII

Unde mai punem că jocul are o grămadă de activități secundare, că povestea principală mi-a luat 16 ore până să o termin (deși eram departe de a vedea tot ce oferă jocul) sau că oferă un mod multiplayer în care tu și încă un prieten puteți înfrunta probleme împreună. Ba chiar are și un mod de joc separat, în care singur sau în doi poți rezista în fața valurilor tot mai mari de inamici. Saints Row The Third costă 10 euro prețul standard pe platforma STEAM, iar la reduceri costă de obicei între 2 și doi euro jumate. Cei care iubesc jocurile de acțiune open world au toate motivele să încerce Saints Row.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandat
Conform Grupului de Comunicare Strategică citat de DCNews, ALBA și…
Aiudeanul Portal Web