Liderii rețelei criminale românești cunoscută sub numele de „MISIUNE IMPOSIBILĂ” au fost condamnați

Ți-a plăcut? Distribuie mai departe în rețeaua favorită!

Conducătorii rețelei criminale românești cunoscută sub denumirea de „Misiune imposibilă” care au furat cărți „de neînlocuit” în valoare de 3,3 milioane de lire sterline, au fost condamnați la peste 23 de ani de închisoare, informează Daily Mail.

Gavril Popinciuc, în vârstă de 45 de ani, și Cristian Ungureanu, în vârstă de 41 de ani, sunt cei care au planificat spargerile. Ei tăiau găuri în acoperișurile și luminatoarele depozitelor, coborând pe frânghii în rapel pentru a evita senzorii care ar fi declanșat alarmele.

Cel mai proeminent jaf a fost cel în timpul căruia au furat cărți rare „de neînlocuit” în valoare de peste 2 milioane de lire sterline. Acestea au fost furate dintr-un depozit din vestul Londrei în 2017.

Banda opera ca și în filmul „MISIUNE IMPOSIBILĂ”

Șapte inculpați au fost primii dintre cei 12 bărbați care au fost condamnați la Kingston Crown Court din vestul Londrei. Ei au pledat vinovați la acuzațiile aduse de procurori. Edițiile de lucrări ale lui Sir Isaac Newton și ale astronomului italian Galileo au fost printre cele 170 de cărți furate din depozit. Acestea au fost găsite îngropate sub o casă dintr-un sat din România luna trecută.

Înainte de a fi condamnați, judecătorul a consemnat faptul că fac parte dintr-o „rețea penală … originară din România”. Judecătorul Davies a spus că „fiecare și-a jucat rolul” și „și-au asumat riscuri” datorită recompensei financiare promisă.

Cea mai mare pedeapsă de cinci ani și nouă luni a fost acordată lui Gavril Popinciuc, 45 de ani. Acest avea „rolul de supraveghere și control” în bandă. Cristian Ungureanu, în vârstă de 41 de ani, tată a doi băieți și care deținea un „rol principal” în rețeaua criminală, a fost condamnat la cinci ani și o lună. Fratele său mai mic, Ilie Ungureanu, în vârstă de 37 de ani, a primit trei ani și nouă luni. Acesta a fost cel care supravegheat transportul cărților în afara Regatului Unit.

Victor Opariuc, în vârstă de 29 de ani, este unul dintre bărbații care au coborât în ​​depozit. El avea „abilități cruciale” în desfășurarea furturilor și a fost condamnat la trei ani și șapte luni. Narcis Popescu, în vârstă de 34 de ani, a fost închis pentru patru ani și două luni. Este cel care a închiriat o casă în Balham, sudul Londrei, unde au fost depozitate cărțile.

Au mai fost condamnați Marian Albu, în vârstă de 41 de ani și Traian Mihulca, în vârstă de 32 de ani. Ambii au primit câte patru ani de închisoare. Ceilalți cinci membri ai bandei „MISIUNE IMPOSIBILĂ” vor fi condamnați mâine dimineață.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandat
COVID-19 bilanț la 1 octombrie 2020 conform Grupului de Comunicare…
Aiudeanul Portal Web