AVID DE CULTURĂ, clanul CLĂMPARU a furat cărți valorând peste 2 milioane lire sterline

Ți-a plăcut? Distribuie mai departe în rețeaua favorită!

O adevărată comoară constând în cărți valorând peste 2 milioane lire sterline, rare și cu o valoare foarte importantă din punct de vedere istoric, a fost găsită în România, relatează Daily Mail.

Povestea este întradevăr una uimitioare, semănând cu scenariul unui film. Cărțile au fost furate tocmai din Londra, acum trei ani. Însă partea cea mai surprinzătoare este că au fost găsite într-o casă din Neamț aparținând temutului clan Clămparu!

Au fost furate cărți valorând peste 2 milioane lire sterline

Printre cărțile recuperate se numără tomuri scrise de către Galileo Galilei, Sir Isaac Newton și pictorul spaniol Francisco Goya. Valoarea totală a acestor opere inestimabile ajunge la colosala sumă de 2,5 milioane lire sterline! Acestea au fost furate în timpul unui jaf ca-n filmele americane dintr-un depozit din localitatea Feltham. Ele urmau să fie livrate în orașul Las Vegas, pentru a fi vândute unor colecționari în cadrul unei licitații prestigioase. Hoții au pătruns prin acoperiș, pentru a nu alerta sistemele de supraveghere ale clădirii. Jaful pare să fi fost făcut cu precizie, aceștia ignorând celelalte exponate din depozit. Au atacat doar lăzile în care se aflau cărțile, de unde au furat doar tomurile cele mai valoroase. Le-au transportat apoi cu o dubă care îi aștepta în apropierea depozitului.

Hoții au fost dați în urmărire internațională de către Scotland Yard, care au identificat infractorii ca făcând parte dintr-o gașcă asociată cu clanul Clămparu. Aceștia erau aduși în Anglia din străinătate, erau ținuți doar cât să execute jaful, apoi părăseau țara prin diferite mijloace. O amplă urmărire, la care au participat Scotland Yard, Europol, Eurojust, poliția română și carabinieirii italieni s-a soldat în cele din urmă cu un succes, cărțile fiind găsite în România într-o localitatea din județul Neamț, îngropate sub podeaua de beton a unei case.

Treisprezece suspecți au fost arestați, dintre care doisprezece și-au mărturisit fapta, iar al treisprezecelea urmând să fie audiat în luna martie.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *