Spitalul Municipal Aiud a devenit oficial spital suport COVID

Ți-a plăcut? Distribuie mai departe în rețeaua favorită!

În ședința de îndată a Consiliului Local Aiud din data de 26.01.2021, Spitalul Municipal Aiud a devenit oficial, spital suport COVID.
Consilierii prezenți au aprobat în unanimitate ca Spitalul Municipal Aiud să devină spital suport COVID.
În HOTĂRÂREA nr.5, din 26 ianuarie 2021, privind aprobarea înființării temporare a structurii Anestezie și terapie intensivă – COVID și a două linii de gardă suplimentare în condițiile nominalizării Spitalului Municipal Aiud ca spital suport COVID, se spune:

Art. 1 Se aprobă modificarea temporară a structurii organizatorice a Spitalului Municipal Aiud în condițiile nominalizării ca spital suport COVID-19, după cum urmează :
– înființarea secției ATI COVID-19 cu 20 paturi obținute din: 5 paturi ATI + 5 paturi din cadrul secției ortopedie traumatologie + 10 paturi din cadrul secției chirurgie generală;
– modificarea numărului de paturi ale secției Ortopedie traumatologie de la 25 la 20 paturi .
– modificarea numărului de paturi ale secției Chirurgie generală de la 36 la 26 paturi.
– înființarea unei linii de gardă în specialitatea anestezie și terapie intensivă care să deservească secția ATI COVID – 19.
– înființarea unei linii de gardă în cadrul Compartimentului Primire Urgență pentru deservirea pacienților non COVID ce se prezintă de urgență.

Hotărârea a fost adoptată cu un nr. de 16 voturi favorabile (fără voturi împotrivă) valabile exprimate, care reprezintă 84% din numărul consilierilor în funcţie.

Spitalul din Aiud a fost nominalizat spital suport COVID

În 5 noiembrie 2020, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus că a evaluat, împreună cu autoritățile locale capacitatea ”de act medical în județul Alba”. În urma acestei analize s-a stabilit că: „ …prin ordin de ministru, se va trece Spitalul Aiud în spitale suport COVID. Acolo vom avea până în 200 de paturi de patologie medie și 20 de paturi pentru terapie intensivă.

În continuare, până se va operaționaliza terapia intensivă, în 7-10 zile la Aiud, tot spitalul județean va asigura terapia intensivă pentru pacienții COVID”.

De atunci, cele 7-10 zile s-au transformat în 3 luni. Un efort uman, logistic și financiar considerabil au făcut acest lucru posibil. Rămâne de văzut cât de benefic va fi acest efort pentru pacienții din Aiud, care pentru anumite patologii vor fi redirecționați la alte spitale din județul Alba.

SONDAJ

Transformarea Spitalului Municipal Aiud în spital suport COVID a fost o decizie bună?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandat
COVID-19 bilanț la 27 Ianuarie 2021 conform Grupului de Comunicare…
Aiudeanul Portal Web